Buna ziua,
Pe scurt , pana in decembrie 2012 eu si prietena mea am posedat un autoturism marca Audi inmatriculat pe numele prietenei. In 2012 am instrainat acest autoturim prin contract de vanzare cumparare realizand si scoaterea acestui bun de pe rol de la Administratia financiara. Legislatia Romaniei prevede ca in aceste cazuri este de datoria cumparatorului sa efectueze inregistrarea autoturismului in termen de 30 zile de la realizarea documentului de vanzare cumparare. Acest lucru nu s-a intamplat cumparatorul instrainand la randul sau autoturismul unei terte persoane care la randul ei nu a inmatriculat autoturismul.
In luna noiembrie 2015 prietena mea afost contactata de catre un comisar DIICOT pentru a cere detalii privind posesia autoturismului marca Audi. Am transmis angajatului statului documentele dovedidoare instrainarii autoturismului in anul 2012 si am fost informati ca autoturismul a fost folosit pe teritoriul Republicii Federale Germania pentru savarsirea de infractiuni * fara detalii la acel moment.
Comisarul ne-a asigurat ca va transmite documentele solicitate statului German si ca nu avem niciun motiv de ingrijorare din moment ce s-a facut dovada instrainarii inca din 2012. La scurt timp am fost contactati dinnou de un alt lucrator al Ministerului de Interne in aceasi speta, ocazie cu care am furnizat si acestuia documentele mai sus mentionate , primind si partea acestuia asigurari ca totul este rezolvat.
Ieri 15.02.2012 prietena mea a primit de la o instanta din Germania o hotarare judecatoreasca privativa de libertate de 11 luni pentru complicitate la trafic de persoane ( transfugi sirieni) pe teritoriul Germaniei , deoarece spune textul * a planificat impreuna cu infractorul trecerea ilegala de transfugi sirieni pe teritoriul Germaniei punand la dispozitia acestuia autoturismul Audi si a solicitat si primit pentru acesta o suma nedeterminata *
Concluzie- Am contactat imediat organele statului care m-au asigurat dinou ca nu este posibil asa ceva si ca probabil germana mea nu ma prea ajuta la traducere si ce ar fi sa venim sa dam o declaratie , dar nu maine ca am treaba, si se va rezolva.
Cum in scrisoare statul German solicita un raspuns in max 2 saptamani de la redactare ( 04.02.2016) si srisoarea a ajuns prin rapida posta romana cu data de 12.02.2016 nu cred ca o amanare nici mcar de o zi poate fi solutia.
Nu cunoastem persona care a comis infractiunea ( nu este persoana careia i-am vandut masina) , nu ni s-au transmis informatii privind acuzatiile sau orice alte detalii procesuale, nu am fost intrebati nimic referitor la data la care s-a constatat infractiunea ( am aflat aceste date din redactarea sentintei instantei germane) si mai mult am fost asigurati de organele statului ca acest caz este inchis fara prejudicii in ceea ce ne priveste.
Va rog sa ne indrumati in acest caz