El spune ca declaratia notariala il va ajuta;intrebarea mea este:se poate obtine asa ceva de la vreun notar?
Eu nu pot sa prezint decat actul de proprietate emis pe numele tatalui meu.
Cumparatorul si-a construit acolo un solar pentru care nu cred ca a avut nevoie de autorizatie(este undeva la tara);el vrea acum sa-si traga curent si apa.
Impozitul l-a platit sora mea pentru ca parcela exista in actul de proprietate;daca prezentam acveste declaratii notariale lotul respectiv se va dezlipi din act.Am inteles ca omul a vorbit deja la primaria din comuna si i s-a spus ca trebuie sa faca si cadastrul.
Buna ziua,
Parintii mei au decedat in urma cu 10 ani(tatal) si 7 ani(mama) dar eu si sora mea nu ne-am invrednicit sa facem succesiunea dupa deces.
Inainte de a deceda,tatal meu a vandut o parcela de pamant pe baza de chitanta de mana,fara a intocmi apoi vreun act de vanzare/cumparare.
Cei care au « cumparat » pamantul si-au ridicat o constructie pe acel loc dar nu pot sa se conecteze la reteaua de energie electrica pentru ca nu pot dovedi ca sunt proprietari.
Sora mea,care locuieste in provincie,ma roaga sa facem ceva,sa obtinem cate o declaratie notariala in care sa mentionam ca renuntam la parcela respectiva inscrisa in actul de proprietate al tatalui nostru;zice ca astfel putem sa-i ajutam pe noii proprietari.
Apelez la dvs.cu rugamintea de a ma sfatui cum trebuie sa procedez.
Va multumesc anticipat pentru raspunsul dvs.
Aurel Stirbu