avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1033 soluții astăzi
Forum Activitate Miharares

Activitate Miharares

Discuție Credit ipotecar
Buna seara! Am si eu o problema.... Suntem tineri casatoriti si ne dorim o locuinta,bineinteles achizitionata prin banca,altfel nu reusim! Problema este urmatoarea, sotul apare ca si rau platnic (un credit neachitat, care este in proces), ceea ce nu ne permite un credit de prima casa! Am hotarat sa scoatem credit ipotecar pe numele mamei mele, iar eu (sotia) sa fiu co-platitor, evident eu si sotul vom plati creditul!
Intrebarile mele sunt:
-eu fiind coplatitor, sotul va fii verificat la analiza dosarului,fiind posibil sa ne respunga creditul din aceasta cauza, sau el nu are nici o implicare???
-in cazul in care,pe perioada creditului, se intampla ceva cu mama mea care este titularul creditului(deces,doamne fereste), imobilul va ramane al meu in calitate de co-platitor, sau al bancii....? Daca da, ce acte ar trebui sa intocmesc la notar sa raman eu mostenitoare( mentionez ca am si o sora mai mare si nu se stie niciodata). Fiind credit ipotecar imobilul este al bancii pana la achitare, de aceea nu stiu cum as putea face un act intre mine si banca???!!!! Multumesc