avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1181 soluții astăzi
Forum Bani şi Afaceri ... Tedinţe imobiliare Credit ipotecar
Discuție deschisă în Tedinţe imobiliare

Credit ipotecar

Buna seara! Am si eu o problema.... Suntem tineri casatoriti si ne dorim o locuinta,bineinteles achizitionata prin banca,altfel nu reusim! Problema este urmatoarea, sotul apare ca si rau platnic (un credit neachitat, care este in proces), ceea ce nu ne permite un credit de prima casa! Am hotarat sa scoatem credit ipotecar pe numele mamei mele, iar eu (sotia) sa fiu co-platitor, evident eu si sotul vom plati creditul!
Intrebarile mele sunt:
-eu fiind coplatitor, sotul va fii verificat la analiza dosarului,fiind posibil sa ne respunga creditul din aceasta cauza, sau el nu are nici o implicare???
-in cazul in care,pe perioada creditului, se intampla ceva cu mama mea care este titularul creditului(deces,doamne fereste), imobilul va ramane al meu in calitate de co-platitor, sau al bancii....? Daca da, ce acte ar trebui sa intocmesc la notar sa raman eu mostenitoare( mentionez ca am si o sora mai mare si nu se stie niciodata). Fiind credit ipotecar imobilul este al bancii pana la achitare, de aceea nu stiu cum as putea face un act intre mine si banca???!!!! Multumesc

Alte discuții în legătură

Contract de novatie pentru credit cu ipoteca- partaj ariesanmonica ariesanmonica Sunt in divort cu sotia, impreuna am achizitionat un apartament cu credit ipotecar din care am platit 4 ani, dupa multe discutii sotia este de acord sa raman ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar, girant înregistrat în biroul de credit Ileana.21 Ileana.21 Buna ziua. Sunt in biroul de credite ca si rau platnic find coplatitor al unui credit. Intrebarea mea este daca sotul face un credit ipotecar in care trebuie ... (vezi toată discuția)
Detalii plata credit miha_popa0102 miha_popa0102 Buna ziua. Consult site-ul dv. de o buna bucata de vreme si pot spune ca mi-a fost de folos in cateva randuri, cand nu gaseam raspuns la unele intrebari. Acum ... (vezi toată discuția)