avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Activitate Dobrel

Activitate Dobrel

mottofreee a scris:

In codul rutier e cuprinsa o prevedere care spune 'cel putin o banda de mers' . Daca pe dreapta sunt stationate masini care ocupa putin si pe banda din dreapta iar pe stanga sunt stationate alte masini care ocupa putin si din banda din stanga rezulta ca ramane ceva spatiu pe la mijloc dar nici o banda de mers .

Nu sunt nebun sa-mi parchez masina in paralel cu alta de pe banda cealalta (dar sunt cazuri, mai ales cand aprovizioneaza la magazinul de animale ), pentru ca risti sa ramai fara oglinzi. Am fost si martor, respectivul a avut noroc deoarecea avea oglinda retractabila, ca ramanea fara.

Ideea e ca nu sunt locuri de parcare special amenajate in apropiere, si daca sunt, sunt de maximum 15-20 lucuri, sau deja rezervate la primarie.
Imaginile din imaginea atasata, au fost desfiintate, dar in loc sa amenajeze parcari, au plantat boscheti, care oricum le smulg tiganii (sunt puieti, se scot usor).
grandanat a scris:

@Dobrel
Sunteti sigur ca nu blocati circulatia?

[ link extern ]
Trotuarul marcat cu rosu din imagine (si in partea dreapta) s-a desfiintat, iar acum este sosea pe toata lungimea strazii. Imaginati-va ca masina din dreapta este parcata langa gardul acestuia.Este suficient loc suficient pentru 2 masini in paralel. Batranul in cauza are impresia ca daca cineva isi lasa masina langa gardul acestuia, hotii se vor urca pe masina si ii vir sari in curte (asta a spus el).

grandanat a scris:

Aveti copii? Ati incercat sa circulati cu caruciorul pe strazile noastre, sau chiar si fara carucior, cu copiii de mana? Sau macar singur singurel, ati iesit la plimbare? cum vi se pare ca pieton prin Bucuresti?

Locuiesc intr-un oras linistit la cativa km de Constanta, nu stiu cum este experienta din Bucuresti ca pieton, dar am inteles ca este foarte rau.
Adriantot a scris:

Dar atunci cand a venit politia, cum a decurs, ce a facut politia? Exista vreun semn de circulatie cu oprirea sau stationarea interzisa pe acea portiune de strada?

Eram la balcon in momentul cand a sunat la politie si l-am auzit, acesta a comunicat numarul de imatriculare spunand ca "blocheaza strada". Drumul este cu sens unic, nu avea ce sa blocheze, deoarece era spatiu suficient pentru circulatia celorlalte autovehicule.
Cand l-am vazut ca suna, am coborat si am mutat masina pe partea opusa (stiam ca e cu capul si n-am vrut sa am de-a face cu el).
Dupa ~20 min vine un echipaj (care nu cred ca era prima oara cand ajunge pe strada asta la apelul mosului).Imi spune ca a primit un apel cum ca masina mea incomodeaza circulatia.I-am spus care era defapt motivul apelului si si-a vazut de drum.

ynocentta a scris:

Cabinetul veterinar nu detine spatiu aferent unde sa se poata parca ?

Nu, este un simplu apartament la parterul unui bloc.

Buna ziua
Locuiesc intr-un cartier de blocuri, dar in fata mea se afla o casa, al carei stapan crede ca spatiul din exteriorul gardului ii apartine.
Problema este ca daca eu sau oricare alt vecin isi parcheaza sau opreste (La parterul blocului se afla un centru veterinar ) masina langa gardul acestuia (fara a bloca caile de acces), acesta isi cam face de cap: Ori lasa bilete cu o gramatica inteleasa doar de el, ori ridica stergatorul, ori cheama politia cu motivul "blocarea circulatiei". Mie mi le-a aplicat pe toate.
[ link extern ]
[ link extern ]
^Aceasta este o imagine cu proprietatea acestuia (in prezent, trotuarul din stanga si dreapta nu mai exista, fiind sosea pe toata lungimea strazii.Garajele au fost de asemenea desfiintate)

Intrebarea mea este daca omul acela are dreptul de a face acest lucru.