avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Activitate mariamagdalena178

Activitate mariamagdalena178

Răspuns la discuția Agresiune fizica minor
Matusa fetei nu inceteaza si incearca atat ea cat si fata ei sa o intimideze. Este vorba de un apartament al socrilor platit de sotul meu si din care sora lui/ matusa fetei nu vrea sa plece, fiind pe numele socrilor. Face la ambitie toate si nu avem cu cine discuta.
Repet intrebarile de mai sus: Daca depunem plangere cum se procedeaza? Deschide politia automat dosarul pentru process ? Avocatul este din oficiu?
Ce se intampla daca nu am martori si nu se probeaza cele spuse? Platim ceva?
Va rog sa ma ajutati cu raspunsuri la aceste intrebari! Multumesc.
Răspuns la discuția Agresiune fizica minor
Dupa depunerea plangerii cum se procedeaza? Deschide politia automat dosarul pentru process ? Avocatul este din oficiu?
Ce se intampla daca nu am martori si nu se probeaza cele spuse? Platim ceva?
Multumesc anticipat de raspuns!
Răspuns la discuția Agresiune fizica minor
Am inregistrari ale discutiei mele cu matusa fetei si cu bunica acesteia in care ele nu recunosc ca fata a fost batuta dar arata ca intre ele a existat o altercatie.
Ce alte probe mai putem aduce la proces? Putem face consiliere psihologica ? Fata este marcata profund.. semnele fizice nu sunt grave...dar cele psihologice sunt.
Buna ziua,

In urma cu 4 zile fata mea in varsta de 16 ani in urma unei discutii cu matusa ei a fost agresata fizic si verbal de aceasta prezentand si urme de violenta fizica(zgarieturi,etc) .
In acel moment acasa era cu nepoata mea de 4 luni fara a exista alti martori decat soacra mea cu handicap locomotor -care spune ca nu a vazut nimic si fata matusei care este tot minora si care nu are niciun interes sa o dea de gol pe mama ei.
Am mers la medic si am facut constatarea si suntem pe cale sa obtinem si un certificat medico legal.
Fata mea a mai fost agresata verbal inainte de aceste evenimente de catre aceasta. Oricat am discutat cu ea, aceasta nu s a oprit din jigniri.
Fata nu are semne grave, dar a ramas cu frica si este stresata mereu cand este singura acasa ca se poate intampla din nou,este terorizata psihic.
Daca scoatem certificatul medico legal ne ajuta intr-un fel sa depunem plangere penala? Si in acest caz se poate castiga un proces doar cu niste inregistrari video? Ce am putea face mai departe ?
Va multumesc anticipat de un raspuns prompt.
Răspuns la discuția Sarcina la 15 ani
Am face asta doar pentru a nu avea ea probleme pe viitor. Baiatul a avut cateva infractiuni in trecut, acum lucreaza dar nu s-a schimbat prea mult ..Matusa lui i-a spus fetei ca-i va lua copilul ca el este major si are un servici si abia am linistit-o ca nu se va intampla asa ceva. Fata vrea sa ramana copilul la noi si ei sa fie prieteni in continuare, sa mearga la scoala.
Am citit atatea discutii pe forum precum ca tatii isi pot da in judecata fostele sotii ca ar influenta negativ copilul si pot cere daune pentru aceasta...asa ca mai bine il crestem noi ca si cand ar fi al nostru....Sau eu devin tutore/imputernicit al acestui copil pana cand ea va implini 18 ani. In ce conditii se poate face acest lucru? Ne sperie faptul ca legea este permisiva pt el pt a-i da posibilitatea ''sa-si creasca copilul'' atata timp cat are un copil cu un alt copil minor de 15 ani....si ca astfel de persoane nu sunt trase la raspundere, altfel n-ar fi atatea cazuri.
Cu toate acestea, noi am acceptat situatia si nu o presam in niciun fel pe fata. Ce rost ar mai avea?
Personal, nu-i vad impreuna intr-un viitor prea indepartat. De aceea, pt a evita viitoare probleme, am cerut sfatul Dvs ce am putea face in aceasta situatie.
In plus, cum se va stabili indemnizatia pt copil? Daca recunoaste el copilul, se poate sa ia el aceasta indemnizatie?
Buna ziua. Fata mea in varsta de 15 a rămas însărcinată cu prietenul ei de 19 ani. Chiar daca are aceasta vârsta este un băiat iresponsabil.
Ce putem face sa luam acest copil pe numele nostru? Daca el declara copilul pe numele lui ce putem face noi ca parinti? Nu suntem într-o relatie buna cu el si nu suntem de acord cu aceasta relatie..cu toate ca ea tine f mult la băiat.
Se poate ca el sa ne ia copilul?
Ce acte trebuie sa facem? Mai are 2 luni si va naste.
Multumim de răspuns.