avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Agresiune fizica minor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Agresiune fizica minor

Buna ziua,

In urma cu 4 zile fata mea in varsta de 16 ani in urma unei discutii cu matusa ei a fost agresata fizic si verbal de aceasta prezentand si urme de violenta fizica(zgarieturi,etc) .
In acel moment acasa era cu nepoata mea de 4 luni fara a exista alti martori decat soacra mea cu handicap locomotor -care spune ca nu a vazut nimic si fata matusei care este tot minora si care nu are niciun interes sa o dea de gol pe mama ei.
Am mers la medic si am facut constatarea si suntem pe cale sa obtinem si un certificat medico legal.
Fata mea a mai fost agresata verbal inainte de aceste evenimente de catre aceasta. Oricat am discutat cu ea, aceasta nu s a oprit din jigniri.
Fata nu are semne grave, dar a ramas cu frica si este stresata mereu cand este singura acasa ca se poate intampla din nou,este terorizata psihic.
Daca scoatem certificatul medico legal ne ajuta intr-un fel sa depunem plangere penala? Si in acest caz se poate castiga un proces doar cu niste inregistrari video? Ce am putea face mai departe ?
Va multumesc anticipat de un raspuns prompt.
Cel mai recent răspuns: SANTIER , utilizator 22:03, 28 August 2016
Trebuie să faceți plângere la poliție sau direct la Parchet (de pe raza locului unde s-a săvârșit fapta). Depuneți și certificatul medico legal. Dacă există înregistrări este bine deoarece acestea pot constitui probe.
Am inregistrari ale discutiei mele cu matusa fetei si cu bunica acesteia in care ele nu recunosc ca fata a fost batuta dar arata ca intre ele a existat o altercatie.
Ce alte probe mai putem aduce la proces? Putem face consiliere psihologica ? Fata este marcata profund.. semnele fizice nu sunt grave...dar cele psihologice sunt.
Din punctul meu de vedere mai bine mergeti pe ideea unei terapii. Puteti vorbi cu matusa de renuntarea la intentia de a depune plangere (sau de a va retrage plangerea daca a fost facuta) in schimbul unei sume globlale de bani suma cu care sa platiti o consiliere de 3-5-10 sedinte la un psiholog pentru copii. Este mult mai benefica o terapie pentru un copil, decat o actiune in justitie care nu stiti ce rezultate va avea pentru ca probatoriul este incert la acest moment.

Puteti media situatia, in sensul ca un mediator autorizat sa ia legatura cu matusa si sa discute despre ce, cat si cum, sa o responsabilizeze ca aceasta sa isi asume fapta.

In concret, trebuie sa va urmariti interesul in speta, iar acesta nu cred ca este ca matusa sa faca puscarie ci ca fetita sa se faca bine.
Dupa depunerea plangerii cum se procedeaza? Deschide politia automat dosarul pentru process ? Avocatul este din oficiu?
Ce se intampla daca nu am martori si nu se probeaza cele spuse? Platim ceva?
Multumesc anticipat de raspuns!
Ce vreti de fapt sa obtineti?

Alte discuții în legătură

Agresiune. lipsã certificat medico-legal. refuzul organelor de poliþie de a primi plângerea. Hellena_0805 Hellena_0805 Am fost agresata atat fizic cat si verbal dar nu am avut urme pe corp?Politia din comuna nu a vrut sa ma lase sa depun plangere ca cica mi-ar trebuii ... (vezi toată discuția)
Divort, incredintare minor, violenta in familie benam benam Cum ar trebui sa procedez in situatia de ma jos? Va rog mult sa ma sfatuiti si ajutati. Buba ziua, Ma numesc Marioara, am 37 ani si o fetita de 10 ani, ... (vezi toată discuția)
termen depunere plangere moldovanmaria moldovanmaria Fiica mea a fost agresata fizic si verbal la scoala, de catre un grup de colege. Am scos certificatul medico-legal, si am depus plangere la directorul ... (vezi toată discuția)