avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Termen depunere plangere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Termen depunere plangere

Fiica mea a fost agresata fizic si verbal la scoala, de catre un grup de colege. Am scos certificatul medico-legal, si am depus plangere la directorul scolii...dar acum au loc anumite repercursiuni. Pot depune plangere si la politie? La cat timp de la data producerii agresiunii ?
Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 20:12, 23 Mai 2012
Depuneti cat mai curand plangerea penala la politie, pentru ca certificatul medico-legal sa fie inca valabil.
Plangerea prealabila se formuleaza in termen de 2 luni din ziua in care persoana vatamata a stiut cine este faptuitorul/faptuitorii , dupa caz.
Daca persoana vatamata este un minor, termenul de 2 luni curge de la data cand persoana indreptatita a reclama a stiut cine este faptuitorul/ faptuitorii, dup caz.
Plangerea se depune la parchetul careia i-ar reveni competenta sa judece cauza in fond sau la politie si se probeaza cu inscrisuri ( certificatul medico-legal ) si martori.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Mai 2012
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Stimata doamna, daca nu este vorba despre ceva foarte grav vorbiti cu parintii fetelor sa ia masuri nu aruncati cu plangeri penale in copii.
Ati uitat cum erati si dvs si cum erau si ceilalti copii, ne sicanam incontinuu, acestia ne sunt adolescentii.
Cum credeti ca ar afecta aceste plangeri niste copii? Aveti si dvs copil si nu ati vrea sa treaca nici acesta si nici ceilalti prin discutii si prezentari la politie care nu se desfasoara intr-un ambient tocmai placut. Pt cei cu varste fragede poate fi traumatizant.

Iar in cel mai rau caz recurgeti la instanta civila pt despagubiri unde copiii nu trebuie sa se prezinte, dar nu la cea penala.

Ultima modificare: Miercuri, 23 Mai 2012
ContSters178374, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Agresiune in public - ce se poate face in acest caz? Sandra09 Sandra09 Stie cineva daca la o agresiune fizica, in public unde au fost martori peste 50 de persoane se poate da in judecata persoana respectiva si petentul sa aiba ... (vezi toată discuția)
Agresiune fizica LawAndOrder85 LawAndOrder85 As dori sa stiu si eu in cazul in care am fost dat afara cu forta dintr-o casa de catre o persoana fara autoritate directa in casa respectiva,batut cu ... (vezi toată discuția)
Ameninþare ºi lovire.pot solicita despãgubiri? iosif1991 iosif1991 Buna seara, -o persoana a amenintat pe mama mea, a lovito si injurat. Daca il dau pe mana politiei pot sa cer daune de la el. Va multumesc (vezi toată discuția)