As dori sa stiu si eu in cazul in care am fost dat afara cu forta dintr-o casa de catre o persoana fara autoritate directa in casa respectiva,batut cu bestialitate in scara blocului(am chemat politia si salvarea,am fost transportat cu salvarea la spital,mi-am scos certificat medico legal pe care sunt trecute 5-6 zile de recuperare) cam cum ar trebui sa formulez o plangere la politie?Cum ar trebui sa sune (mai putin detaliile pe care le voi completa eu)? Ma poate ajuta cineva?
Domnule Comandant/Procuror-şef,
Subsemnatul _______, în calitate de parte vătămată, _____ domiciliat în _______, fac prezenta plângere împotriva făptuitorului _____ domiciliat în _____, pentru comiterea faptei prevăzute şi pedepsite de art. __________.
În dovedirea plângerii înţeleg să mă folosesc de proba cu martori, acte, expertiză medico-legală, expertiză tehnică etc.
De asemenea, solicit şi obligarea făptuitorului la plata despăgubirilor civile constând în daune materiale şi/sau morale.
Data, Semnătura,
___________ ___________
Domnului Comandant al Poliţiei/Procuror-şef al _________
Cererea trebuie sa cuprinda datele de identificare ale dvs.si ale celui care v-a batut, descrierea faptelor, indicarea probelor (martori, certificat medico-legal), indicarea temeiului de drept (art.180 alin.2 C.pen./ lovirea sau alte violente in forma agravata-pana la 20 de zile de ingrijiri medicale).
Plangerea se depune la politie sau la parchet.
Aveti mare grija! Plangerea prealabila se depune la politie in termen de 2 luni de la data cand ati stiut cine este faptuitorul. Daca nu stiti cum il cheama, va adresati politiei pentru identificarea lui, si atunci termenul de 2 luni curge de la data cand va raspunde politia, trimitandu-va datele de identificare ale agresorului. Urmarirea penala se va declansa doar daca faceti plangerea in termen. Daca depasiti cele 2 luni a scapat de lege. Atasati si certificatul medico-legal, in copie. Puteti trimite si prin posta cu recomandata cu aviz de primire. Data la care puneti scrisoarea la posta trebuie sa fie inaintea trecerii celor 2 luni.
Respectati disp art 284 Cod procedura penala care precizeaza introducerea plangerii prealabile in termen de 2 luni din ziua cunoasterii faptuitorului,la parchetul responsabil domiciliului dvs
Aspectele/prejudiciile sesizate se probeaza cu documente
Care este termenul legal pentru a depune o plangere in urma acestei agresiuni?1 sau 2 luni?Am inteles de la serviciul 112 ca in termen de 30 de zile (de cand s-a intamplat) trebuie depusa plangerea....am fost informat gresit? Va multumesc anticipat.
Scandal
nyikon_17
saptamana trecuta am iesit cu 2 prieteni la o bere, ne-am lungit, unu din ei m-a jignit si l-am lovit. Dur e ca nu imi aduc aminte cat de mult lam lovit dar el ... (vezi toată discuția)