avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Agresiune Fizica
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Agresiune Fizica

As dori sa stiu si eu in cazul in care am fost dat afara cu forta dintr-o casa de catre o persoana fara autoritate directa in casa respectiva,batut cu bestialitate in scara blocului(am chemat politia si salvarea,am fost transportat cu salvarea la spital,mi-am scos certificat medico legal pe care sunt trecute 5-6 zile de recuperare) cam cum ar trebui sa formulez o plangere la politie?Cum ar trebui sa sune (mai putin detaliile pe care le voi completa eu)? Ma poate ajuta cineva?

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:15, 15 Mai 2010
Domnule Comandant/Procuror-şef,
Subsemnatul _______, în calitate de parte vătămată, _____ domiciliat în _______, fac prezenta plângere împotriva făptuitorului _____ domiciliat în _____, pentru comiterea faptei prevăzute şi pedepsite de art. __________.
În dovedirea plângerii înţeleg să mă folosesc de proba cu martori, acte, expertiză medico-legală, expertiză tehnică etc.
De asemenea, solicit şi obligarea făptuitorului la plata despăgubirilor civile constând în daune materiale şi/sau morale.
Data, Semnătura,
___________ ___________


Domnului Comandant al Poliţiei/Procuror-şef al _________
Cererea trebuie sa cuprinda datele de identificare ale dvs.si ale celui care v-a batut, descrierea faptelor, indicarea probelor (martori, certificat medico-legal), indicarea temeiului de drept (art.180 alin.2 C.pen./ lovirea sau alte violente in forma agravata-pana la 20 de zile de ingrijiri medicale).
Plangerea se depune la politie sau la parchet.
Aveti mare grija! Plangerea prealabila se depune la politie in termen de 2 luni de la data cand ati stiut cine este faptuitorul. Daca nu stiti cum il cheama, va adresati politiei pentru identificarea lui, si atunci termenul de 2 luni curge de la data cand va raspunde politia, trimitandu-va datele de identificare ale agresorului. Urmarirea penala se va declansa doar daca faceti plangerea in termen. Daca depasiti cele 2 luni a scapat de lege. Atasati si certificatul medico-legal, in copie. Puteti trimite si prin posta cu recomandata cu aviz de primire. Data la care puneti scrisoarea la posta trebuie sa fie inaintea trecerii celor 2 luni.
Respectati disp art 284 Cod procedura penala care precizeaza introducerea plangerii prealabile in termen de 2 luni din ziua cunoasterii faptuitorului,la parchetul responsabil domiciliului dvs
Aspectele/prejudiciile sesizate se probeaza cu documente
Care este termenul legal pentru a depune o plangere in urma acestei agresiuni?1 sau 2 luni?Am inteles de la serviciul 112 ca in termen de 30 de zile (de cand s-a intamplat) trebuie depusa plangerea....am fost informat gresit? Va multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Scandal nyikon_17 nyikon_17 saptamana trecuta am iesit cu 2 prieteni la o bere, ne-am lungit, unu din ei m-a jignit si l-am lovit. Dur e ca nu imi aduc aminte cat de mult lam lovit dar el ... (vezi toată discuția)
Plangere prealabila NELUL NELUL Care este perioda de timp in care pot depune plangere penala de la intamplare? (vezi toată discuția)
Cum se formuleaza o plangere? myri myri vreau sa depun o plangere impotriva fostului sot,nu mai suntem impreuna de un an,nu am divortat inca in luna octombrie am primaa infatisare si ma deranjeaza cu ... (vezi toată discuția)