avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cum se formuleaza o plangere?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cum se formuleaza o plangere?

vreau sa depun o plangere impotriva fostului sot,nu mai suntem impreuna de un an,nu am divortat inca in luna octombrie am primaa infatisare si ma deranjeaza cu telefonu,ma ameninta si mi sa sugerat sa depun o plangere impotriva lui la politie,dar nustiu cum se formuleaza. Ma poate ajuta si pe mine cineva?
buna ziua.
va poate ajuta un avocat in vederea formularii plangerii, dar ar trebui sa stiti ca odata formulata plangerea penala, procesul civil se va suspenda pana la judecarea plangerii resepctive.
si poate dura cel putin un an de zile.. asa ca mai ganditi-va referitor la ce anume vreti sa faceti : divortati sau va judecati cu sotul pe penal ??
Un model (nepersonalizat) de plangere ar putea arata astfel:

Domnule Comandant/Procuror-şef,
Subsemnatul _______, în calitate de parte vătămată, _____ domiciliat în _______, fac prezenta plângere împotriva făptuitorului _____ domiciliat în _____, pentru comiterea faptei prevăzute şi pedepsite de art. __________.
În dovedirea plângerii înţeleg să mă folosesc de proba cu martori, acte, expertiză medico-legală, expertiză tehnică etc.
De asemenea, solicit şi obligarea făptuitorului la plata despăgubirilor civile constând în daune materiale şi/sau morale.
Data, Semnătura,
___________ ___________
Domnului Comandant al Poliţiei/Procuror-şef al _________
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Agresiune fizica LawAndOrder85 LawAndOrder85 As dori sa stiu si eu in cazul in care am fost dat afara cu forta dintr-o casa de catre o persoana fara autoritate directa in casa respectiva,batut cu ... (vezi toată discuția)
Model de plangere penala ariana03 ariana03 Buna ziua As dori un model de plangere penala pentru nerespectarea dispozitiilor hotararii judecatoresti va multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Plangere impotriva agentului de politie kotoy kotoy vreau sa depun o plangere impotriva unui agent de politie care m-a injurat si a vrut sa ma loveasca, acesta nu s-a legitimat si la sectie a sters filmu cu ... (vezi toată discuția)