avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plangere prealabila
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plangere prealabila

Care este perioda de timp in care pot depune plangere penala de la intamplare?
Cel mai recent răspuns: NELUL , utilizator 23:15, 29 Octombrie 2011
Termenul pentru depunerea unei plangeri prealabile este de 2 luni de la data la care victima a stitut cine este faptuitorul.Dar spuneti-ne si ce intamplare, ca poate nu este vorba despre plangerea prealabila, adica aceasta cu termen de 2 luni, ci de o plangere penala neconditionata de termenul de introducere.
Potrivit art.284 c.pr.pen, termenul de introducere a plangerii este de 2 luni din ziua in care persoana vatamata a stiut cine este faptuitorul
Am avut un accident auto cu vatamare corporala (eu, fiul si sotia mea). Nu as vrea sa fiu plimbat de vinovat. Politia mi-a spus ca a intocmit dosarul penal, dar eu nu stiam in cat timp pot depune plangerea. Trebuie sa astept eliberarea certificatelor de la I.M.L.? IML mi-a spus ca le trimite la politie. Pe mine cine ma informeaza ca au ajuns certificatele?
Nu asteptati, mergeti si depuneti plangerea, pentru a fi in termen, si atasati ulterior certificatul medico-legal .
Unde se depune plangerea? Ce acte imi trebuie?

Alte discuții în legătură

Plangere penala aurelia56 aurelia56 Sotul meu este parte vatamata in urma unui accident rutier. Are 20 de zile de spitalizare: fractura de femur (tija), fracturi ambele oase mana dreapta ... (vezi toată discuția)
Agresiune fizica LawAndOrder85 LawAndOrder85 As dori sa stiu si eu in cazul in care am fost dat afara cu forta dintr-o casa de catre o persoana fara autoritate directa in casa respectiva,batut cu ... (vezi toată discuția)
termen depunere plangere moldovanmaria moldovanmaria Fiica mea a fost agresata fizic si verbal la scoala, de catre un grup de colege. Am scos certificatul medico-legal, si am depus plangere la directorul ... (vezi toată discuția)