saptamana trecuta am iesit cu 2 prieteni la o bere, ne-am lungit, unu din ei m-a jignit si l-am lovit. Dur e ca nu imi aduc aminte cat de mult lam lovit dar el si-a scos certificat medico-legal si mi-a spus un prieten ca la vazut(victima) la tribunal. E posibil sa ma atace in instanta fara o ancheta a politiei? Va rog sa imi raspundeti da stiti. Va multumesc
Plangerea penala trebuie depusa la politie, apoi in urma efecturii unor acte premergatoare si a unei urmariri penale, procurorul va putea intocmi rechizitoriul si sa dispuna trimiterea in judecata, daca este cazul.
Dosarul nu poate ajunge in instanta fara o efectuarea, in prealabil, a unei urmariri penale.
Nu inteleg care ar fi mirarea.
O astfel de plangere penala se adreseaza politie spre cercetare .
Numarul de zile de ingrijiri medicale , care va fi concluzionat de medicul legist in certificatul medico- legal pe care el va emite in urma consultarii victimei , va determina stabilirea incadrarii juridice a faptei dvs.
In afara de concluziile medicului legist , martorii prezenti la locul faptei va vor comunica si intensitatea loviturii/loviturilor aplicate.
Nelamurirea dvs pe acest aspect sa fie exagerata ?
Amenintare
Sandy11
Buna ziua am colaborat cu politia si cu ajutorul meu au inchis 2 traficati de droguri care dupa o luna au iesit.
Am primit amenintari de la prietenii acestora ... (vezi toată discuția)