avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 992 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... scandal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

scandal

saptamana trecuta am iesit cu 2 prieteni la o bere, ne-am lungit, unu din ei m-a jignit si l-am lovit. Dur e ca nu imi aduc aminte cat de mult lam lovit dar el si-a scos certificat medico-legal si mi-a spus un prieten ca la vazut(victima) la tribunal. E posibil sa ma atace in instanta fara o ancheta a politiei? Va rog sa imi raspundeti da stiti. Va multumesc
In speta data,competenta este a politiei.Va trebui sa depuna plangere penala impotriva dvs.
deci el nu ma poate da in judecata pana nu se face o ancheta a politiei? Asta inseamna ca pot sta calm pana la citatia politiei?
Da,pentru ca intra sub incidenta legii penale fapta savarsita de dvs.
Plangerea penala trebuie depusa la politie, apoi in urma efecturii unor acte premergatoare si a unei urmariri penale, procurorul va putea intocmi rechizitoriul si sa dispuna trimiterea in judecata, daca este cazul.
Dosarul nu poate ajunge in instanta fara o efectuarea, in prealabil, a unei urmariri penale.
Nu inteleg care ar fi mirarea.
O astfel de plangere penala se adreseaza politie spre cercetare .
Numarul de zile de ingrijiri medicale , care va fi concluzionat de medicul legist in certificatul medico- legal pe care el va emite in urma consultarii victimei , va determina stabilirea incadrarii juridice a faptei dvs.
In afara de concluziile medicului legist , martorii prezenti la locul faptei va vor comunica si intensitatea loviturii/loviturilor aplicate.
Nelamurirea dvs pe acest aspect sa fie exagerata ?

Alte discuții în legătură

Baiat firav batut (26 ani) cristianenescu cristianenescu Buna seara . fiul meu doreste sa faca o plangere la politie pentru ca a fost batut si insultat in timpul serviciului de catre un barbat in stare de ebrietate, ... (vezi toată discuția)
Depunere plangere ManolacheVasile ManolacheVasile unchiul meu a fost lovit la locul de munca de catre o persoana cunoscuta dar cu care avea un conflict mai vechi, am fost impreuna cu el la medicul legist ... (vezi toată discuția)
Amenintare Sandy11 Sandy11 Buna ziua am colaborat cu politia si cu ajutorul meu au inchis 2 traficati de droguri care dupa o luna au iesit. Am primit amenintari de la prietenii acestora ... (vezi toată discuția)