avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... depunere plangere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

depunere plangere

unchiul meu a fost lovit la locul de munca de catre o persoana cunoscuta dar cu care avea un conflict mai vechi, am fost impreuna cu el la medicul legist acesta la vazut si la indrumat sa mearga la urgente , a fost internat deoarece fusese lovit destul de grav in zona ochiului stang unde suferise o deformare a fetei aceasta a fost corectata prin operatie dupa externare la 8 zile neam prezentat iar la medicul legis, dar acesta nu este in tara pt o perioada de 20 de zile , deci pana atunci nu putem lua dosarul medico legal. in cat timp se poate depune plangerea la politie?? AM aflat vag de la cateva persoane ca aceasta poate intarzia pana la 60 de zile...
Cel mai recent răspuns: ManolacheVasile , utilizator 15:05, 2 Iunie 2010
in doua luni
Din cate intelegem de la dvs. ar fi vorba de infractiunea de vatamare corporala grava prevazuta de art. 182 Cod penal. Trebuie sa ne spuneti care a fost perioada de spitalizare si care sunt urmarile suferite de persoana vatamata. In acest caz, legea nu prevede un termen.
Daca este vorba doar de infractiunea de vatamare corporala prevazuta de art. 181 Cod penal, termenul pentru formularea plangerii este de doua luni cf art. 284 Cod procedura penala.
Asteptam detalii.

Daca ingrijirile medicale au fost de cel mult 60 de zile, atunci este vorba de vatamare corporala prevazuta de art. 181 C.p. si plangerea trebuie formulata in termen de 2 luni la la momentul savarsirii faptei.
Daca ingrijirile medicale au depasit 60 de zile este vorba de vatamare corporala grava - art. 182 C.p., in acest caz nefiind impus vreun teremn.
Ultima modificare: Joi, 20 Mai 2010
ContSters135221, utilizator
Plangerea prealabila trebuie introdusa in termen de 2 luni
In cazul infractiunilor pentru care legea prevede ca este necesara formularea unei plangeri prealabile ( asa cum este in cazul dvs.), aceasta trebuie introdusa in termen de 2 luni de la data la care partea vatamata a stiut cine este faptuitorul.
pai sa incepem cu inceputul....
la tara la mine agresorul a vrut sa mareasca un drum care trece pe proprietatea unchiului meu un urma carei fapte a distrus gardul si mai multi pomi fructiferi unchiul meu sa suparat si la amenintat ca se duce la primarie sa vb despre fapta lui..la cateva zile dupa acesta discutie persoana in culpa sa infatisat la locul de munca al unchiului meu si la lovit prin surprindere cu un picior de masa in zona ochiului stang si in spate un urma acestor lovituri victima a cazut la pamant, in acest timp colegi de mnca care se aflau in apropiere au sarit in ajutorsi lau oprit de al lovi in cat cu un ciocan, dupa ce sia revenit unchiul meu a luat un taxi si sa dus direct la medicina legala de acolo doctorul la trimis la urgente, a fost internat pt o perioada se 8 zile si operat pt ca suferise o deformare o fetei a primit de la spital 22 de zile de somaj medical 8 de spitalizare si 14 de recuperare si a fost indrumat sa mai ceara inca o saptamana de la doctorul de familie , dar pt a scoate certificatul medico legal trebuie sa astepte 20 de zile pt ca doctorul care la vazut in ziua agresari este plecat din tara....

si as mai avea o intrebare la ce caz se incadreaza vatamare corporala grava/tentativa de omor sau ce???
pt proces are martori colegi care erau la servici in acea zi:)
Ultima modificare: Joi, 20 Mai 2010
ManolacheVasile, utilizator

Alte discuții în legătură

Vatamare corporala grava wenuss wenuss tatal meu a fost pindit in strada,batut la cap,coaste rupte,plamani sparti,muschi la picior spart,lovituri la mana etc etc,de catre niste infractori care abia ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala s1924 s1924 Buna seara. In urma cu o zi am fost victima unei agresiuni care s-a soldat cu fractura de piramida nazala + un ochi umflat si o vanataie pe piciorul drept cu 2 ... (vezi toată discuția)
Accident pe trecerea de pietoni-sanctiuni boerica boerica Buna ziua Va rog sa ma ajutati cu un sfat in ceea ce priveste urmatoarea problema: Sotul meu a accidentat pe trecerea de pietoni, un domn in varsta de 60 ... (vezi toată discuția)