avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... depunere plangere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

depunere plangere

unchiul meu a fost lovit la locul de munca de catre o persoana cunoscuta dar cu care avea un conflict mai vechi, am fost impreuna cu el la medicul legist acesta la vazut si la indrumat sa mearga la urgente , a fost internat deoarece fusese lovit destul de grav in zona ochiului stang unde suferise o deformare a fetei aceasta a fost corectata prin operatie dupa externare la 8 zile neam prezentat iar la medicul legis, dar acesta nu este in tara pt o perioada de 20 de zile , deci pana atunci nu putem lua dosarul medico legal. in cat timp se poate depune plangerea la politie?? AM aflat vag de la cateva persoane ca aceasta poate intarzia pana la 60 de zile...
Cel mai recent răspuns: ManolacheVasile , utilizator 15:05, 2 Iunie 2010
Conform art 284 Cod procedura penala in cazul infractiunilor pentru care legea prevede ca ete necesara plangere prealabila aceasta trebuie introdusa in termen de 2 luni din ziua in care persoana vatamata a stiut cine este faptuitorul
Avand in vedere numarul de zile spitalizare si ingrijiri ,sub 60 zile rezulta ca este vorba de infractiunea prevazuta de art 181 Cod penal=vatamare corporala
In termenul mentionat formulati plangere la parchetul responsabil domiciliului partii vatamate
Dvs. faceti plangere in alea 60 de zile de la savarsirea infractiunii. Nu va trebuie certificat medico-legal sa-l atasati la plangere. Il luati mai incolo.

Daca, mai departe, se constata ca este vatamare corporala grava (in urma eliberarii CML), o sa se schimbe incadrarea juridica si inclupatul va raspunde pentru mai mult.
acum alta problema cum se poate ca pe certificatu medico-legal sa scrie 17-18 zile de ingrijiri medicale, cand el a avut 8 zile spitalizare si 14 de concediu medical in afara ce cel pentu spitalizare erau 22 in total si cum de sa ajuns la 17-18??

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vatamare corporala grava wenuss wenuss tatal meu a fost pindit in strada,batut la cap,coaste rupte,plamani sparti,muschi la picior spart,lovituri la mana etc etc,de catre niste infractori care abia ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala s1924 s1924 Buna seara. In urma cu o zi am fost victima unei agresiuni care s-a soldat cu fractura de piramida nazala + un ochi umflat si o vanataie pe piciorul drept cu 2 ... (vezi toată discuția)
Accident pe trecerea de pietoni-sanctiuni boerica boerica Buna ziua Va rog sa ma ajutati cu un sfat in ceea ce priveste urmatoarea problema: Sotul meu a accidentat pe trecerea de pietoni, un domn in varsta de 60 ... (vezi toată discuția)