avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Vatamare corporala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Vatamare corporala

Buna seara. In urma cu o zi am fost victima unei agresiuni care s-a soldat cu fractura de piramida nazala + un ochi umflat si o vanataie pe piciorul drept cu 2 martori.In zilele urmatoare trebuie sa ma operez pentru a-mi repara fractura. Nu am fost inca la IML si ma intrebam daca are rost sa ma duc. Daca va fi vorba de un proces pe partea civila, trebuie sa angajez un avocat? Astept mai multe detalii despre un caz ca acesta, intrucat nu am mai patit niciodata asa ceva. Va multumesc anticipat si va doresc o seara placuta.
Raspunsul este conditionat de interesul dv
Daca apreciati ca evenimentul nu a fost generat de dv,daca apreciati ca au fost lezate interesele dv legitime,aveti dreptul da solicitati daune autorului
Daca intentionati sa promovati plangere ,este obligatoriu sa puteti proba prejudiciile cauzate prin certificat medico legal
Ultima modificare: Duminică, 19 Ianuarie 2014
ynocentta, utilizator
Este nevoie de certificat medico legal. Este bine sa ajungeti la IML inainte de operatie, ulterior fiind eventual necesara o noua examinare (in caz de aparitie a complicatiilor medicale). Aveti dreptul categoric la daune si le veti obtine, singura neconoscuta fiind cuantumul acestor daune.
Cand am fost la urgente au notat data si ora precum si faptul ca a fost vorba de agresiune fizica; primul diagnostic: fractura piramidala si celalalt ochi umflat (nu mai stiu exact termenul medical). Ulterior mi-a aparut o vanataie cam mare pe picior, pe care nu am simtit-o la acel moment. In altercatie precizez ca nu am ripostat. As fi de acord cu plata daunelor intrucat am platit ceva pentru medicamente + ce o sa mai platesc la doctor, dar oarecum nu as vrea ca acest individ sa aiba dosar penal sau pedeapsa cu suspendare. E posibil asa ceva? Va multumesc pentru raspunsuri. O seara placuta !
Actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila, iar impacarea partilor inlatura raspunderea penala. Asadar, poate interveni impacarea daca ajungeti la o intelegere privind plata cheltuielilor ocazionate de ingrijirea medicala. Toate acestea sunt valabile doar in cazul in care nu este vorba despre o vatamare care necesita ptr vindecare ingrijiri mai mari de 60 de zile sau alte consecinte grave.
Adrian ALBU, Avocat
Ok, va multumesc pt. raspunsuri ! edit: Banuiesc ca intelegerea se face intre mine si el, dar si intre avocatul meu si avocatul dansului, iar avocatul meu ma poate sfatui cum sa procedez. Am dreptate?
s1924, utilizator

Alte discuții în legătură

Vatamare corporala grava wenuss wenuss tatal meu a fost pindit in strada,batut la cap,coaste rupte,plamani sparti,muschi la picior spart,lovituri la mana etc etc,de catre niste infractori care abia ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala in ncp - pedeapsa maxima claudiaivan claudiaivan am o pb,am o plangere pe rol,dar dosarul este inca la politie,fiind vb de o agresiune impotriva fiului meu cu 27 de zile de ingrijiri de la IML. cu vechiul cod ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala grava Lui25 Lui25 Prietenul meu a avut un accident era pe motor si o duba nu ia dat prioritate. In urma acestui accident a facut 4 operatii. Una la picior(2 fracturi) unde i ... (vezi toată discuția)