Am fost agresata atat fizic cat si verbal dar nu am avut urme pe corp?Politia din comuna nu a vrut sa ma lase sa depun plangere ca cica mi-ar trebuii certificat medico-legal.Nu m-a lasat nici sa depun plangere ca au venit doi barbati cu paru la mine acasa sa ma bata.Ce e de facut?Unde sa ma duc si cu cine sa vorbesc pentru ca nu vreau sa ramana situatia asa mai ales ca cica cele doua care m-au agresat ma dau ele pe mine in judecata ca cica le-as fi batut.Mentionez ca ele au cica certificat medico-legal deoarece cand au sarit la mine proprietarul casei unde s-a intamplat a sarit sa ma apere si le impins,Intamplarea este mai lunga dar in concluzie nu vreau sa las lucrurile asa deoarece aceea familie e violenta si mi-e frica sa merg pe strada ca de fiecare data se iau de mine.Va multumesc anticipat.
Depuneti plangerea la parchetul caruia i-ar reveni competenta sa judece cauza in fond.
Actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate ( a dvs.) Plangerea se formuleza in termen de 2 luni de la data cunoasterii faptuitorului.
Pentru ca nu aveti certificat medico- legal, formulati plangere pentru savarsirea infractiunii prev. de art 180 al.1 c.pen.( lovirea si alte violente).
Plangerea se probeaza cu martori.
Puteti depune plangerea la parchet daca e vorba de politia din comuna.
Puteti trimite si prin posta cu scrisoare recomandata cu confirmare de primire plangerea penala.
Nu conteaza ca nu aveti certificat IML si aveti oricum dreptul de a depune plangerea.