avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... bataie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

bataie

daca cineva a dat un pumn lu taicasu, acesta cei poate face? poate sa faca plangere penala ptr vatamare corporala?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 20:39, 18 Martie 2011
trebuie sa mearga la IML sa obtina un certificat care sa ateste acea agresiune fizica. apoi poate depune plangere penala.
pai si il pate ceceta penal doar ptr un pumn?
depinde de vatamarea produsa prin acel pumn. sunt cazuri unde dintr-un pumn persoana agresata a cazut pe ciment si a murit.
Plangerea penala trebuie depusa in termen de 2 luni de la data producerii incidentului. Aceasta se depune la Parchetul de pe Langa Judecatoria, la locul unde s-a comis fapta. Parchetul o va trimite organului de cercetare penala a politiei care va efectua cercetari. Partea vatamata ( reclamantul ), are dreptul pe parcursul cercetarilor sa-si retraga plangerea.
Tatal poate formula plangere impotriva fiului pentru infractiunea de lovire si alte violente- art 180 al.1 indice 1 c.pen.( lovire asupra membrilor familiei) chiar daca nu are un certificat medico-legal, iar daca obtine un certificat medico-legal si acesta atesta ingrijiri medicale intre 1 zi si 20 de zile, acesta poate formula plangere penala pentru savarsirea infractiunii de lovire si alte violente pe al. 2 c.pen.
Plangerea va trebui formulata in 2luni de la data comiterii faptei si dovedita cu martori si inscrisuri in cazul in care exista si un certificat medico-legal.
In principiu incadrarea faptei se va face in functie de zilele de ingrijiri medicale si eventualele urmari ale faptei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost batuta de prietenul meu-plangere penala bubulina_nico bubulina_nico prietenul meu ma batut fpoarte tare am scos un certificat medico legal ce trebuie sa fac pe mai departe pentru a sta acolo unde ai este locul:(( va rog ... (vezi toată discuția)
Lovire sau alte violente br_nicku br_nicku am citit pe un alt forum urmatoarea afirmatie \"[i]Pentru infractiunea de lovire si alte violente este necesar un certificat medico-legal care sa ateste ... (vezi toată discuția)
Intrare cu forta si bataie tig33r tig33r Buna ziua in seara de ajun am fost la niste prieteni acasa,iar in jurul orei 4-5 au venit niste cunostinte in stare de ebrietate care vroiau sa intre in casa ... (vezi toată discuția)