avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1133 soluții astăzi
Forum Activitate 21elena21

Activitate 21elena21

Trattamento di Fine Rapporto
Este o indemnizatie cu caracter asigurativ, o economie decisa prin lege pentru protectia angajatului.
La incetarea raportului de munca, prin concediere sau demisie, muncitorul are dreptul la TFR (lichidare), chiar daca munca a fost temporara-sezoniera, discontinua sau de putine ore pe saptamana. Chiar si dupa rezilierea contractului de munca in timpul perioadei de proba, tot va avea dreptul la calcularea TFR-ului.
Am incercat pe cale amiabila si mi-au raspuns ca pe contractele determinate nu se mai plateste TFR ul . Este adevarat ?
Am fost sa imi depun actele pentru dezocupatione (somaj) si mi-au spus ca nu figurez in baza de date .
In anul 2009 septembrie am inceput sa lucrez in Italia la o coperativa agricola cu contract pe perioada determinata . Primul contract a fost pe 5 luni dupa care imi tot prelungeau contractele pe 3 , 4 , 5 luni cu o pauza de o luna intre ele pana in 2014 . Din 2014 mi-au facut contrat indeterminat . La sfarsitul anului 2015 m-am hotarat sa merg acasa definitiv , am facut preaviz cu 15 zile inainte . Licentierea mi-a fost facuta doar pe ultimul an si mi-au spus ca dupa restul anilor nu pot sa-mi plateasca TFR ul . Au trecut 3 luni si nu mi-au trimis banii . Mentionez ca nu mi-au fost platite ore suplimentare dar lucram mai multe ore decat erau scrise in contract , nu am primit bani de concediu si nici al 13 lea salariu.