Multumesc pentru raspunsuri.
Va rog frumos sa stergeti topicul. Multumesc !
Ar fi o "misiune" imposibila... si asta din cateva motive:
1. Componenta Adunarii Generale e aproximativ aceeasi de vreo 10 ani, majoritatea avand cate 2 mandate.
2. Nu-i cunosc, i-am vazut o singura data.
3. Motivele pentru care as invoca aceasta Adunare Generala vor fi considerate irelevante iar pasul doi va fi excluderea mea din sindicat. Deocamdata prefer sa raman in "gradina" lor pana se gaseste o solutie.
Pe langa indiferenta sindicatului , se leaga si alte probleme cum ar fi :
Normele crescute si comenzile clientilor care trebuiesc onorate cu acelasi numar de angajati in termen relativ scurt. Presiune din partea managerului si a sefilor de schimb.
Izolarea mea si atacurile nefondate si acuzatiile inventate din partea aceluiasi manager , incercarile de a ma avertiza scris si contestate cu succes.
Boli infectioase precum TBC depistate in randul angajatilor, tratate cu superficialitate de catre departamentul securitate si sanatate in munca (din punctul meu de vedere. )
Legat de igiena si organizare avem intr-o sala de aproximativ 200mp WC + cantina + vestiar comun (femei-barbati). Aparatele de cafea se alimenteaza cu apa luata de la robinetul din WC.
Legat de salarii ? De fiecare data cand un angajat cere detalii cu fluturasul in mana, exista un singur raspuns.... "Nu-ti convine? Angajeaza-te in alta parte! ".
In contractul colectiv de munca un articol spune asa: Personalul angajat indirect productiv beneficiaza de un spor de 4% din salariu. Nu l-a vazut nimeni la noi in fabrica. In schimb la fabrica "mama" persoanele in cauza primesc.
Cand am ridicat problema asta mi s-a spus ca este inclus in salariul de baza, desi nu e. Toti avem acelasi salariu de incadrare semnat la momentul angajarii.
Si multe alte probleme.
Angajatii sunt foarte uniti, ma sprijina si inteleg ineficienta mea in situatiile in care sunt pus si sustin orice decizie pe care as lua-o.
Va rog sa ma indrumati sau sa gasesc pe cineva care sa ma sfatuiasca si sa-mi arate primii pasi pentru a rezolva intr-un fel sau altul problemele astea.
Va datorez mult respect.
PS: Cat dureaza o aprobare la judecatorie a unei modificari ale statutului sindicatului?
Modificare gen: "Unitatile sau punctele de lucru ale fabricii cu un nr. mai mare de 300 de angajati inscrisi in sindicat sa faca parte din Biroul Executiv al Sindicatului, pe langa cei 7 pe care ii prevede statutul sindicatului."
S-a decis asta pentru ca nu aveam nici o sansa sa candidez nici macar pentru functia de membru in cadrul biroului. Pentru functiile de Presedinte 1 singur candidat, Vice-presedinte 2 candidati si secretara 1 candidat, s-a votat in unanimitate. (concluziile le puteti trage de aici).
Mi-au zis ca de 4 luni e la judecatorie si inca nu a venit....
Buna!
Pe scurt cateva aspecte despre situatia cu care ma confrunt.
Am fost ales conform codului muncii, reprezentant al angajatilor al unei fabrici cu aproximativ 1000 de angajati care functioneaza ca punct de lucru al unei alte mari fabrici. In momentul de fata suntem aproximativ 800 de persoane, membrii in acelasi sindicat.
Presedintele sindicatului pana acum a dovedit un interes scazut pentru acest punct de lucru , avand un comportament care lasa de dorit. De fiecare data cand i-am solicitat sprijin in vederea reprezentarii uneia sau a mai multor persoane care erau cercetate disciplinar nu a intervenit pentru a sprijini interesul angajatilor.
Am avut situatie in care au fost foarte multe persoane carora nu li s-au oferit tichetele de masa cuvenite. Am insistat 2 luni ca persoanele in cauza sa isi revendice aceste tichete, iar dupa aceste 2 luni mi-a spus ca tichetele au fost inapoiate firmei de la care le-au luat.
Din prima zi in care am fost ales ca reprezentant al angajatilor am solicitat verbal , pe urma telefonic, si apoi pe e-mail statutul sindicatului. Inca nu l-am vazut... Ma tot amana ca ar fi la tribunal pentru aprobarea unei modificari facute in luna noiembrie, care prevede includerea mea in biroul executiv al sindicatului.
In situatia asta, sunt foarte presat de angajati, lucrez in fiecare zi cu oamenii astia, am inceput sa ma feresc de lume si sa-i ocolesc datorita situatiei in care sunt pus de catre conducerea sindicatului. Am muncit mult pentru a avea cati mai multi oameni inscrisi in sindicat, si mi-e greu sa renunt doar pentru ca altii isi bat joc de oamenii astia.
In ultima perioada constat din anumite discutii cu angajatii o campanie impotriva sindicatului si o mare parte din oameni nu mai sunt interesati si nu mai vor sa faca parte din acest sindicat.
Precizez faptul ca fabrica noastra se afla la aproximativ 150km de fabrica "mama"si functionam ca punct de lucru. Exista un contract de munca colectiv negociat intre sindicatul in cauza si reprezentantii angajatorului valabil pana la jumatatea anului. Statutul sindicatului nu l-am vazut niciodata.
In cadrul fabricii "mama" sunt aproximativ 4000 de membrii ai sindicatului.
In conditiile de fata va rog sa ma indrumati spre o cale de mijloc sau pe o directie indepenenta prin care sa-mi pot reprezenta si coordona un eventual sindicat pe care intentionez sa-l creez conform legislatiei in vigoare. Ar fi ideal pentru noi sa putem lua deciziile la nivel local si sa ne gestionam propriile fonduri.
Mentionez ca nu am nici un fel de legatura cu ceilalti membrii ai adunarii generale, si imi e imposibil sa-i contactez pentru eventuale discutii pe aceasta tema.
Astept cu nerabdare raspunsurile dumneavoastra.
Va multumesc anticipat.
Apreciez si multumesc pentru raspuns.
Ceea ce nu e corect, este faptul ca eu am avut o perioada cand nu am muncit, traind si eu in concubinaj, am incercat sa depun actele pentru alocatia suplimentara si mi s-au luat in calcul veniturile concubinei. (doamna de la asistenta sociala cunostea situatia mea). Mai mult decat atat a fost socotita si pensia alimentara pe care nu prea o vad... si bineinteles dosarul a fost respins pentru ca depaseam suma prevazuta de lege :)
Buna !
Am si eu o nelamurire cu pensia alimentara
In urma cu 5 ani am obtinut custodia fetitei mele. In aceeasi sentinta s-a decis ca mama fetei sa plateasca pensia alimentara in valoare de 150Ron.
In perioada asta am depus 2 plangeri la politie si de fiecare data mi-am retras plangerea pentru ca mi-a achitat prima data 200 si 350Ron. In ultimii 2 ani cam astia ar fi toti banii pe care i-a platit sub forma de pensie alimentara. Acum au trecut 5 luni de cand nu a mai contribuit cu nimic la cresterea si educatia fetitei... s-au vazut de 3 ori.
Mentionez faptul ca ea, de 3ani traieste in concubinaj , mai are 2 copii , lucreaza doar concubinul si au un venit de aproximativ 2000Ron lunar.
~1200 Salariu net
-tichete de masa ~200lei
-500lei stimulent pentru 1 din copii
-284lei alocatiile de stat.
Aceste venituri dobandite de concubinul ei se iau in considerare pentru stabilirea pensiei alimentare?
Va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi, ce trebuie sa fac. Mai depun plangere?