avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Buna !

Am si eu o nelamurire cu pensia alimentara

In urma cu 5 ani am obtinut custodia fetitei mele. In aceeasi sentinta s-a decis ca mama fetei sa plateasca pensia alimentara in valoare de 150Ron.
In perioada asta am depus 2 plangeri la politie si de fiecare data mi-am retras plangerea pentru ca mi-a achitat prima data 200 si 350Ron. In ultimii 2 ani cam astia ar fi toti banii pe care i-a platit sub forma de pensie alimentara. Acum au trecut 5 luni de cand nu a mai contribuit cu nimic la cresterea si educatia fetitei... s-au vazut de 3 ori.
Mentionez faptul ca ea, de 3ani traieste in concubinaj , mai are 2 copii , lucreaza doar concubinul si au un venit de aproximativ 2000Ron lunar.
~1200 Salariu net
-tichete de masa ~200lei
-500lei stimulent pentru 1 din copii
-284lei alocatiile de stat.

Aceste venituri dobandite de concubinul ei se iau in considerare pentru stabilirea pensiei alimentare?
Va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi, ce trebuie sa fac. Mai depun plangere?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:28, 29 Februarie 2016
Categoric NU, veniturile concubinului sunt ale lui.
Concubinul nu are nici o legătură cu fata ei de la dumneavoastră.
Pentru fată mama naturală trebuie să plătească dacă are de unde.
Dacă nu plătește, îi faceți plângere penală, și apoi Dumnezeu cu mila ce se va întâmpla.
Apreciez si multumesc pentru raspuns.

Ceea ce nu e corect, este faptul ca eu am avut o perioada cand nu am muncit, traind si eu in concubinaj, am incercat sa depun actele pentru alocatia suplimentara si mi s-au luat in calcul veniturile concubinei. (doamna de la asistenta sociala cunostea situatia mea). Mai mult decat atat a fost socotita si pensia alimentara pe care nu prea o vad... si bineinteles dosarul a fost respins pentru ca depaseam suma prevazuta de lege :)
Ultima modificare: Duminică, 28 Februarie 2016
linerunner, utilizator
Nu confundați lucrurile. Dumneavoastră ați depus atunci pentru AJUTOR SOCIAL, și vi s-a făcut o anchetă socială. Nu are nici o legătură una cu alta.
Pensia de întreținere minor reprezintă o responsabilitate strict personală a părintelui obligat la întreținerea PROPRIULUI COPIL.
Mama fetiței dumneavoastră dacă nu are nici un venit, este obligată să plătească raportat la salariul minim, ținându-se cont și că mai are 2 copii.
Teoretic este obligată de lege să vă plătească 130 lei lunar(1.300.000vechi).
Ultima modificare: Duminică, 28 Februarie 2016
ContSters379576, utilizator
Teoretic este obligată de lege să vă plătească 130 lei lunar(1.300.000vechi).

teoretic si practic trebuie sa va plateasca 150 de lei cat scrie in hotarare pt ca aveti una !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copilul concubinei este tot in întreținerea mea chiar daca nu suntem casatoriti legal ContSters436518 ContSters436518 Sunt in proces cu fosta concubina care nu am fost căsătoriți legal din care am un copil cu ea si acum.ma dat in judecata pentru pensia alimentara,acum cu ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara koreh silvia koreh silvia As avea o rugaminte la dumneavoastra!Fostul concubin nu imi mai plateste pensia alimentara de cateva luni si m-am decis sa il chem in instanta,problema este ca ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului Dănuț Pîntea Dănuț Pîntea As dori sa știu cum as putea să obțin custodia fetiței mele de 3 ani, dintr-un concubinaj, de cand fetița noastră avea un an. Eu munceam in ... (vezi toată discuția)