avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

As avea o rugaminte la dumneavoastra!Fostul concubin nu imi mai plateste pensia alimentara de cateva luni si m-am decis sa il chem in instanta,problema este ca nu stiu cum sa formulez hartia catre tribunal,din luna septembrie nu o mai plateste pt ca nu vrea,fetita noastra are 1 an si 5 luni.Dati-mi va rog o mana de ajutor si ajutati-ma sa formulez hartia catre tribunal!!!!
Multumesc frumos!!!!!!!:kissing:
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 14:03, 31 Ianuarie 2011
Bună ziua,

Din câte am înțeles, aveți deja o hotărâre judecătorească, prin care minora a rămas în îngrijirea dumneavoastră, în urma admiterii unei cereri de chemare în judecată, prin care ați solicitat încredințarea minorei, și presupun că prin efectul aceleiași hotărâri, fostul dumneavoastră concubin, care a recunoscut copilul din afara căsătoriei, a fost obligat la plata unei pensii de întreținere. Vă rog să specificați dacă așa este.
Din punctul meu de vedere, ar trebui, în primul rând, să vă adresați unui executor judecătoresc.
În al doilea rând, puteți să formulați o plângere penală, prin care să solicitați tragerea la răspundere penală a tatălui fetiței, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectare a hotărârilor judecătorești, prevăzută și sancționată de art. 271 Cod Penal.
ar fi indicat sa ii faceti o plangere penala pentru abandon de familie. asta sigur l-ar determina sa plateasca pensia
Buna ziua!Intr-adevar asa este,fata imi este incredintata mie,este obligat sa imi plateasca 178 ron in fiecare luna,prin hotararea judecatoreasca.Problema este ca nu stiu cum sa formulez aceasta hartie si unde trebuie depusa.Da-ti va rog un exemplu pentru aceasta hartie si cui ar trebuii sa o adresez.

Ex"catre..........
subsemnata........,domiciliata in.......,mama a minorei.......rezultata din concubinajul impreuna cu paratul......."
dar mai departe nu stiu ce sa scriu si cum sa o formulez.m-as bucura mult sa imi da-ti o mana de ajutor,

Va multumesc frumos!!!!:kissing:
Nu aveti nevoie de stabilirea pensiei pe cale judecatoreasca, pentru ca aveti deja o hotarare in acest sens.
Variantele sunt:
1.-executarea silita a hotararii prin intermediul unui executor judecatoresc sau
2.-varianta penala-plangere penala pentru savarsirea infractiunii de abandon de familie prev de art.305 al.1 lit c) c.pen. adresata parchetului careia i-ar reveni competenta sa judece cauza in fond sau la politie.
Consultati avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abandonul de familie GHIMPUTUDORACHE GHIMPUTUDORACHE Cum pot sa o determin pe fosta sotie la plata pensiei alimentare stabilita de tribunal?Mentionez ca am facut plangere la politie,dar ea nu are venituri ... (vezi toată discuția)
Plangere penala alina_konya alina_konya Va rog sa-mi spuneti de ce acte sunt nevoie inafara de plangerea penala care am inteles ca se depune la tribunal deoarece am de recuperat pensia alimentara pe ... (vezi toată discuția)
Dreptul la vizita koreh silvia koreh silvia Buna ziua! Fostul concubin are de platit o suma de 178 lei pensie alimentara,care o plateste doar cand vrea(la el e rea vointa,deoarece lucreaza),daca el nu ... (vezi toată discuția)