Va lamuresc ca sa ma puteti lamuri: in data de 14.04.2016 am primit instiintarea de plata a taxei de timbru ( o suma foarte mare) . Cele 10 zile se incheie sambata (in timpul weekend-ului). Intrebarea mea este: daca achit la data de 25.04.2016, fiind depasite cele 10 zile- cu sfarsitul de saptamana este corect? Intreb in dorinta de a afla daca este OK.sa achit luni 25.04.2016. Multumesc mult pentru raspunsuri.
Am primit instiintare pentru achitarea in termen de 10 zile a taxei judiciare de timbru- intr-un proces de partaj judiciar. Cele 10 zile curg din data de 14.04.2016 pana la 23.04.2016, care este sambata. Intrebare: daca achit taxa luni 25.04.2016 (25.04.2016 fiind sambata-zi nelucratoare) sunt in termenul celor 10 zile necesare pentru a nu anula cererea instanta? Va multumesc.
VA MULTUMESC pentru comentariile pe care le-ati facut . Suntem lamurite si speram sa avem izbanda ca sa readucem pacea in sufletele noastre si in curtea bunicilor paterni.
Va multumesc pentru lamuriri. Situatia este atat de "incurcata" dat fiind faptul ca am fost, noi cele 2 fiice FOARTE REZONABILE, dar dupa aparitia acestui concubin al mamei, situatia s-a inrautatit foarte mult. El vrea ca ea sa fie 100% pentru el si cei 3 copii ai lui (mult mai "mici"- nepoata lui este de varsta nepotului meu)..., iar ea, mama a uitat si a sters cu buretele 45 de ani- inclusiv pe noi si tata. De aceea NE DORIM sa RECUPERAM totul prin plata unei sulte catre mama, din aceasta ea avand posibilitatea de a duce un trai decent.
Va multumesc pentru raspuns. SUCCESIUNEA s-a facut la notar public acum 12 ani- averea tatalui (1/2 din 2 case + 1 casa si pamanturi)- fiicele 6/8 din intreaga avere a tatalui decedat iar mama 2/8 din intreaga avere a sotului dececedat). Problema este ca mama si concubinul ei sustin nefondat ca totul este al mamei noastre ..iar noi nu avem motive de ingrijorare - TOTUL va fi al nostru... VA FI???? De aceea vrem actiune in instanta- pentru a ne separa noi- fiicele de mama prin despagubirea mamei in totalitate ... Ma intereseaza daca avem sansa de a o evacua. MULTUMESC INCA O DATA.
Am dezbatut succesiunea acum 12 ani dupa decesul tatalui. Suntem 2 surori in varsta de 52 ani si locuim Romania si USA, tatal a decedat in urma cu 12 ani, iar mama in varsta de 70 ani refuza sa faca orice mediere pentru a ne lua noi, fiicele partea de pe urma tatalui. Mama sustine ca totul este al ei, iar cand ea nu va mai fi, totul va fi al nostru. In ajutorul sustinerii acestei teorii vine concubinul mamei, caruia de 6 ani ii ofera casa, masa, bani...etc... iar pe noi nu ne accepta, dat fiind faptul ca nu am fost de acord cu aceasta relatie... Mentionam ca masa succesorala dupa tata se constituie din 2 case a cate 4 camere- pe numele tatalui si a mamei si 1 casa, terenuri, si padure pe numele tatalui- mostenite de la parintii lui. Intrebarea pe care o avem este urmatoarea: Avem sanse sa primim acceptul in instanta de a ne despagui mama , astfel incat sa ne ramana noua totul, iar mama sa isi cumpere ce doreste si sa isi duca traiul alaturi de concubin sau cine doreste... Adica sa o evacuam pe mama prin cumpararea in intregime a ceea ce ii apartine. Multumim pentru timpul pe care ni-l acordati. Am