avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Taxa judiciara de timbru- termen
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Taxa judiciara de timbru- termen

Am primit instiintare pentru achitarea in termen de 10 zile a taxei judiciare de timbru- intr-un proces de partaj judiciar. Cele 10 zile curg din data de 14.04.2016 pana la 23.04.2016, care este sambata. Intrebare: daca achit taxa luni 25.04.2016 (25.04.2016 fiind sambata-zi nelucratoare) sunt in termenul celor 10 zile necesare pentru a nu anula cererea instanta? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Company Advising , utilizator 16:13, 21 Aprilie 2016
Da. Termenul se împlinește luni, 25.04.2016, în acea zi puteți face plata.
Daca termenul curge de pe data de 14.04.2016 - termenul limita este 24.04.2016, nu 25.
Adică duminică? Ce vreți să spuneți ?Cum să se împlinească Duminica un termen legal?
Va lamuresc ca sa ma puteti lamuri: in data de 14.04.2016 am primit instiintarea de plata a taxei de timbru ( o suma foarte mare) . Cele 10 zile se incheie sambata (in timpul weekend-ului). Intrebarea mea este: daca achit la data de 25.04.2016, fiind depasite cele 10 zile- cu sfarsitul de saptamana este corect? Intreb in dorinta de a afla daca este OK.sa achit luni 25.04.2016. Multumesc mult pentru raspunsuri.
Company Advi, citeste art.181(1) pct.2 Caclulul termenelor.NCPC adica termenul se calculeaza pe zile libere , 10 zile libere inseamna 12 zile calendaristice.In speta,ultima zi cand puteti face plata este 25.04.2016.

Alte discuții în legătură

Repunerea pe rol dupa dezinvestire; reexaminarea catinf catinf Buna ziua, Am depus o actiune de contestatie la executare prin care am cerut anularea incuviintarii executarii silite si desfiintarea dosarului. Am primit o ... (vezi toată discuția)
Probleme cu taxa timbru judiciar. danaa1 danaa1 Am avut un dosar pe rolul unei instanțe, am achitat taxa judiciar de timbru in cuantum de 100 lei pentru daune morale conf. art. 7 din OUG 80/2013. Procesul ... (vezi toată discuția)
Nulitate cererere pentru lipsa taxa timbru Chestiuta Chestiuta Buna ziua. Am depus o contestatie la executare fara a plati taxa de timbru, stiind ca instanta imi va trimite o comunicare cu valoarea acesteia. Am primito ... (vezi toată discuția)