avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Repunerea pe rol dupa dezinvestire; reexaminarea
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Repunerea pe rol dupa dezinvestire; reexaminarea

Buna ziua,
Am depus o actiune de contestatie la executare prin care am cerut anularea incuviintarii executarii silite si desfiintarea dosarului. Am primit o notificare privind obligatiile (taxa timbru, date fiscale intimat, etc.), pe care le-am indeplinit, atasand la dosar actele doveditoare. Instanta a anulat cererea prin dezinvestire (nu am primit inca comunicarea). Am urmatoarele intrebari:
1. Cererea de reexaminare poate fi insotita de dovada eventualelor obligatii pe care nu le-am indeplinit la timp (de exemplu, copii "conform cu originalul" sau alte cerinte)? Se repune pe rol daca imi indeplinesc obligatiile la acest moment?
2. Daca solutia de dezinvestire ramane, se restituie taxa de timbru?
3. Daca solutia de dezinvestire ramane, pot deschide o noua actiune cu acelasi obiect?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 13:30, 18 Ianuarie 2015
Vă contraziceți. V-ați îndeplinit obligațiile în termenul pe care vi l-a pus în vedere instanța sau nu?

1. Puteți să atașați ce documente credeți dvs. că ar putea să ducă la admiterea cererii de reexaminare, dar, dacă nu v-ați îndeplinit obligațiile în termenul fixat de instanță, nu sunt șanse ca cererea să vă fie admisă.

2. Nu.

3. Puteți să introduceți din nou cererea pe rolul instanței doar dacă mai sunteți în termen să o faceți. Orice cerere de chemare în judecată trebuie introdusă pe rolul instanței într-un anumit termen, în funcție de obiectul ei.
Multumesc pentru raspuns. Credeti ca este posibil ca cererea sa fi fost anulata din unul din urmatoarele motive:
1. Chitanta taxei de timbru nu a fost depusa in original.
2. Cele 10 zile de la comunicare au expirat intr-o sambata (a fost primita pe 17 decembrie, 27 era sambata, am depus actele pe 29, luni)?
In privinta taxei de timbru, este ciudat ca la o suspendare sa se restituie, iar la o dezinvestire nu.
1. Da. Chitanța care face dovada achitării taxei judiciare de timbru se depune în original la dosar pentru a fi anulată de instanță. Altfel, puteți să o folosiți în alte dosare.

2. Nu. Ați răspuns în termen.

Taxa judiciară de timbru se restituie în situațiile prevăzute la art. 45 din OUG nr. 80/2013 privind taxele judiciare de timbru. Vedeți mai jos prevederea la care fac referire:
[ link extern ]
Multumesc. In notificarea primita se prevedea obligatia "achitarii taxei de timbru" si nu dovada (copie sau original). Exista vreun articol in NCPC care prevede depunerea in original? In cazul asta, daca cererea ramane anulata, pot folosi intr-adevar chitanta pentru alt dosar?
Nu există un articol în Codul de procedură civilă, dar nu trebuie să existe articole pentru orice. Dvs. trebuie să faceți dovada achitării taxei judiciare de timbru, iar instanța anulează actul care face această dovadă. V-am explicat anterior.

Îmi pare rău, dar nu vă pot ajuta cu un răspuns la ultima întrebare.
Ultima modificare: Duminică, 18 Ianuarie 2015
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de timbru achitata. cerere anulata ca netimbrata. cerere de reexaminare sau apel? mariusstoican mariusstoican Buna ziua, Am formulat o cerere avand ca obiect contestatie la executare impotriva unei executari silite al carei titlu executoriu avea termenul de ... (vezi toată discuția)
Cerere reexaminare, plangere amenda pv rovinieta webberas webberas Buna ziua, Am primit o amenda de rovinieta pentru o masina vanduta si scoasa de la taxe si impozite de anul trecut. Am deschis un dosar la judecatoria ... (vezi toată discuția)
Nulitate cererere pentru lipsa taxa timbru Chestiuta Chestiuta Buna ziua. Am depus o contestatie la executare fara a plati taxa de timbru, stiind ca instanta imi va trimite o comunicare cu valoarea acesteia. Am primito ... (vezi toată discuția)