avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 858 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cerere reexaminare, plangere amenda PV rovinieta
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cerere reexaminare, plangere amenda PV rovinieta

Buna ziua,

Am primit o amenda de rovinieta pentru o masina vanduta si scoasa de la taxe si impozite de anul trecut.
Am deschis un dosar la judecatoria sectorului 6 pentru anularea PV, am pus copii dupa toate actele, le-am semnat si am mentionat ca sunt conforme cu originalul iar taxa de timbru am platit-o online si am pus o copie a mailului de confirmare.
Acea dovada a taxei de timbru a fost singura foaie din dosar nesemnata si marcata ca si conforma cu originalul, deoarece am mai avut un dosar asemanator prin care am reusit anularea PV, si atunci mi s-a transmis ca acea dovada de plata nu e musai nevoie sa fie semnata fiindca oricum se regaseste si in sistemul online.

Surpriza a fost sa ma trezesc la intoarcerea din concediu ca primisem o comunicare cu termen de 10 zile(deja expirate) prin care mi se cerea sa furnizez dovada platei taxei de timbru judiciar semnata si conforma cu originalul sau mi se va anula cererea civila.

Am trimis imediat dovada semnata, insa termenul de 10 zile fiind deja expirat am primit o comunicare de incheiere anulare cerere civila.

In aceasta comunicare sunt mentionate urmatoarele:

Deliberand asupra cererii formulate de petentul EU, avand ca obiect plangere contraventionala, instanta constata urmatoarele:
Prin rezolutia din data x s-a pus in vedere petentului sa completeze urmatoarele elemente ale cererii in termen de 10 zile, sub sanctiunea anularii cererii: sa semneze dobada achitarii taxei judiciare de timbru.
Instanta constata, insa, ca desi petentului i s-au comunicat in scris lipsurile, conform dovezii/procesului verbal de inmanare din data x, petentul nu s-a conformat obligatiilor comunicate, respectiv nu a semnat dovada achitarii taxei judiciare de timbru.
In consecinta, in temeiul art. 200 Cod procedura civila raportat la ar, 197 Cod Procedura civila, instanta va dispune anularea cererii, dovada din data de X, atasata cererii, nesemnata de catre petent nerespectand exigentele art. 163 alin. 11 ind. 1 Cod procedura fiscala, astfel incat nu face dovada achitarii taxei judiciare de timbru in conditiile legii.

Pentru aceste motive in numele legii dispune:

In baza art 200. alin 4 Cod procedura civila dispune anularea cererii formulate de pententul EU, CNP XXX, cu domiciliul in Buc.
Cu drept de cerere de reexaminare in termen de 15 zile de la data comunicarii, cerere care se depune la judecatoria Sectorului 6 Bucuresti.


Acum intrebarea:
Cum se formuleaza aceasta cerere de reexaminare si ce ar presupune?
Pot sa formulez din nou plangerea pentru anularea PV?
Se mai poate anula PV in aceste conditii?
Care ar putea fi rezultatul acestei cereri de reexaminare?

Multumesc,
Aurelian
Ultima modificare: Joi, 4 Noiembrie 2021
webberas, utilizator
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 20:13, 4 Noiembrie 2021
Nu mai sunteti in termen pt a formula plângere împotriva, procesului verbal,cererea de reexaminare are sanse mici dar trebuie încercată pt liniștea dvs.Sau mergeți la un av sau scrieti ce ati susținut în mesajul dvs etc.Va trebuie noroc si un judecător mai înțelegător care să admită cererea ,din punctul meu de vedere 10 %sanse.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repunerea pe rol dupa dezinvestire; reexaminarea catinf catinf Buna ziua, Am depus o actiune de contestatie la executare prin care am cerut anularea incuviintarii executarii silite si desfiintarea dosarului. Am primit o ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru achitata. cerere anulata ca netimbrata. cerere de reexaminare sau apel? mariusstoican mariusstoican Buna ziua, Am formulat o cerere avand ca obiect contestatie la executare impotriva unei executari silite al carei titlu executoriu avea termenul de ... (vezi toată discuția)
Cerere de reexaminare la incheierea privind solutionarea cererii de ajutor public judiciar? nicusorilinca nicusorilinca Buna ziua, speta pe care vreau sa v-o supun atentiei este urmatoarea: in 15 02.2013 am formulat o cerere de chemare in judecata, avand obiect obligatia de a ... (vezi toată discuția)