avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1067 soluții astăzi
Forum Activitate biaramona

Activitate biaramona

Răspuns la discuția pensie alimentara
doar asa plateste pensia in ultimul timp ....are 6 luni de neplata....
Are nr de tel ....dar cat timp se poate astepta ....la nesfarsit?
Buna ziua,bineinteles ca nu a venit ...politia il asteapta luni sa ii i a declaratia .....Am intrebat daca nu vine ce se intampla si mi s a raspuns ca trebuie sa ii i a si lui declaratie si ca nu are cum sa l caute in toata Italia.Daca nu vine nici luni se poate cat poate politia sa l pasuie ...nu se poate incepe urmarirea penala?
Multumesc.
am facut cu excutor ptr bani de divort si am asteptat dupa executor de m am saturat ....si nu are nimic pe el....
el are stabilit 1/4 din venituri iar daca a lucrat in italia si a realizat venituri nu trebuia sa plateasca 1/4 din veniturile din italia ? nu a incalcat nici o lege ca nu s a supus si nu se supune unei sentinte ?ok ca om si ca tata nu isi face datoria dar legal nu pot face nimic ,,,doar daca nu plateste pensia 3 luni consecutiv pot face plangere penala ? in tribunal va fi o pierdere de timp si bani ,stiu asta din experienta proceselor de divort si partaj...chiar daca
am castigat a durat mult recuperarea banilor,,,
Nu am stiut ca a lucrat .inainte sa merg la politie sa dau declaratia am intrat pe INPS unde am vazut ca a fost angajat cu carte de munca in Italia si doar pe perioada respectiva ,ptr ca el merge periodic la munca in Italia doar ca fara forme legale .Politia tot asta imi spune ca nu poate face nimic ca sa aflu unde lucreaza si sa trimit sentinta .Acuma il asteapta pana vine in tara ,aproape o luna dar daca nu venea ce facea? incepe urmarirea penala nu prea cred ...
Da am divortat in 2007 iar in urma divortului fetita mi a fost incredintata mie spre crestere ,,educare si ingrijire iar fostul sot are obligatia de a plati pensie 1/4 din venituri,prin sentinta civila ramasa defintiva si irevocabila.Acesta nu prezinta sentinta la angajare.
Buna ziua.Fostul meu sot are obligatia de a plati pensia alimentara fetitei noastre .Nu a platit pe lunile februarie 2014,iunie 2015 ,noiembrie si decembrie 2015,ianuarie si februarie 2016 .In luna ianuarie 2016 am depus o plangere penala care a ajuns si la sectia de politie de care apartin.Am luat eu legatura cu sectoristul care mi a confirmat ca plangerea a ajuns la el ,ca l a sunat pe fostul sot cu care a stabilit o intalnire in10 martie 2016 ptr ca fostul sot nu este in tara.Eu am fost la sectie am dat o declaratie in care am declarat neplata luniilor respective ,ca in perioda decembrie 2011 august 2012 a lucrat in Italia si a platit pensia alimentara dupa salariul minim din Romania.Domnul politist a spus ca trebuie sa il dau in judecata si ca el nu poate sa l oblige sa plateasca pensia doar sa ne i a declaratii.In luna August 2015 am mai depus o plangere de la care nu am primit raspuns nici pana in acest moment.Intrebare ptr perioada lucrata in Italia trebuie neaparat sa l dau in judecata ?