Buna ziua.Fostul meu sot are obligatia de a plati pensia alimentara fetitei noastre .Nu a platit pe lunile februarie 2014,iunie 2015 ,noiembrie si decembrie 2015,ianuarie si februarie 2016 .In luna ianuarie 2016 am depus o plangere penala care a ajuns si la sectia de politie de care apartin.Am luat eu legatura cu sectoristul care mi a confirmat ca plangerea a ajuns la el ,ca l a sunat pe fostul sot cu care a stabilit o intalnire in10 martie 2016 ptr ca fostul sot nu este in tara.Eu am fost la sectie am dat o declaratie in care am declarat neplata luniilor respective ,ca in perioda decembrie 2011 august 2012 a lucrat in Italia si a platit pensia alimentara dupa salariul minim din Romania.Domnul politist a spus ca trebuie sa il dau in judecata si ca el nu poate sa l oblige sa plateasca pensia doar sa ne i a declaratii.In luna August 2015 am mai depus o plangere de la care nu am primit raspuns nici pana in acest moment.Intrebare ptr perioada lucrata in Italia trebuie neaparat sa l dau in judecata ?
Da am divortat in 2007 iar in urma divortului fetita mi a fost incredintata mie spre crestere ,,educare si ingrijire iar fostul sot are obligatia de a plati pensie 1/4 din venituri,prin sentinta civila ramasa defintiva si irevocabila.Acesta nu prezinta sentinta la angajare.
Nu am stiut ca a lucrat .inainte sa merg la politie sa dau declaratia am intrat pe INPS unde am vazut ca a fost angajat cu carte de munca in Italia si doar pe perioada respectiva ,ptr ca el merge periodic la munca in Italia doar ca fara forme legale .Politia tot asta imi spune ca nu poate face nimic ca sa aflu unde lucreaza si sa trimit sentinta .Acuma il asteapta pana vine in tara ,aproape o luna dar daca nu venea ce facea? incepe urmarirea penala nu prea cred ...
Dacă aveți probe cu înscrisuri ca are venituri mai mari trebuie să cereți la judecătorie majorarea pensiei.
Dacă a lucrat în Italia, dar a plătit pensia cât ia stabilit instanța, a procedat corect și nu a încălcat nici o lege.
Pentru perioada cât a lucrat în Italia, fiind la timpul trecut, dacă îl dați în judecată veți pierde 100%, deoarece majorarea pensiei se face numai de la prezent spre viitor.
De exemplu, dacă cereți majorarea și se aproba, pensia majorata va fi începând cu data depunerii cererii în instanță, nu pentru trecut, nu retroactiv.
Abandon de familie
mancipri
In data de 9 mai 2011 se implinesc 2 ani de cand o mama a depus la parchet , impotriva fostului sot , o plangere penala de abandon de familie , deoarece ... (vezi toată discuția)