avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... nedeclararea veniturilor pt majorarea pensiei ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

nedeclararea veniturilor pt majorarea pensiei alimentare minori

am cerut in instanta majorarea pensiei de intretinere pt cei 2 minori(sunt divortata din oct 2000 iar fostul sot e obligat sa plateasca pensie de intretinere la copii) dar fostul sot a depus intampinare si a spus ca nu are venituri lucrand doar o zi pe saptamana in italia si a cerut majorarea pensiei la salariul minim pe economie.Eu am spus ca lucreaza cu contract de munca de mai bine de 2,5ani ,am dat numele societatii unde lucreaza iar instanta a cerut veniturile pe ultimele 6 luni. In aceeasi zi in care am trimis faxul la unitate el si-a dat demisia iar unitatea a raspuns ca el nu mai lucreaza, ca si-a dat demisia dar nu a comunicat veniturile.Ulterior am reusit sa intru in posesia unei adeverinte de la inps unde sunt scrise venitul brut incepand din iunie2007 pana in ianuarie2010 a castigat peste 40000 euro.mentionez ca am facut plangere penala(e a patra oara cand fac plangere, plateste iar apoi inceoe de la capat cu neplata pensiei) deoarece din 2006 nu a mai platit nimic. acum se afla la parchet,inca nu au dat termen.Copiii acum locuiesc impreuna cu mine in italia dar si el este rezident in italia. As vrea sa stiu ce trebuie sa fac, daca exista o lege prin care sa poata fi obligat sa plateasca diferenta de pensie de intretinere in raport cu veniturile lui(40000EURO) pe care nu vrea sa le declare.Va multumesc anticipat sperand ca cineva reuseste sa ma ajute.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 18:10, 10 Martie 2010
daca a declarat in fals, alte venituri decat cele care le are in realitate ii puteti face plangere penala si sa-i cereti daune morale, incat sa va scoateti banii. pe calea civila, datoria lui se prescrie in 3 ani, asa ca nu puteti decat din 2007 sa-i cereti diferenta de bani.

pastrati documentul care atesta salariul lui real ca este o proba esentiala in dovedirea afirmatiilor dvs.

av.m.vasilescu
va multumesc pt raspuns dar as vrea sa stiu cum se numeste actiunea pe care trebuie sa o fac :in civil pretentii? in penal...?va asigur ca le merita pe amandoua copilul cel mare(13 ani)are diabet iar cel mic a facut o cadere nervoasa pt ca nu am putut sa-l iau impreuna cu cel mare in italia pt ca eu lucrez doar vara pt 3 luni si nu reusam sa-i intretin pe amandoi. El nu i-a vazut de 7 ani.
Este vorba despre o plangere penala pentru infractiunile de uz de fals conf.art.291 c.pen.si pentru fals in declaratii,conf.art.292 c.pen
1. Daca ultima actiune pentru pensia alimentara a fost in anul 2000, iar de atunci dumneavoastra nu ati mai solicitat majorarea acesteia, nu puteti sa il obligati in nici un fel sa plateasca "diferenta de pensie".
2. In situatia in care cel obligat la plata pensiei alimentare nu mai are loc de munca, instanta il va obliga sa plateasca raportat la salariul minim pe economie.
1.in martie 2007 jud a emis o hot. prin care il obliga la plata a 65 lei x 2(2 copii)
in martie 2008 jud a emis o hot prin care il obliga la plata a 85lei x 2, el face recurs spunand ca mai are un minor(fiica din prima casatorie) si inca 2 persoane in intretinere(parintii printro hot data in 2002 cand ei se aflau cu adevarat in nevoie dar in ziua de azi au pensii de 2000lei impreuna), recursul s-a judecat in lipsa mea pt ca nu eram in tara si nu am stiut ca exista un recurs la aceasta hot,motive pt care a fost admis casata sentinta si respinsa cauza pe fond.
in iunie 2009 l-am chemat din nou in jud indicand societatea unde lucreaza in italia dar instanta a refuzat solicitarea veniturilor la soc italiana stabilind pensia alimentara la venitul minim pe economie, am facut recurs a fost admis trimis dosarul spre rejudecare cu mentiunea de trimitere a adresei in italia.Se trimite adresa in italia iar in momentul in care societatea primeste adresa el isi da demisia si lucreaza in continuare in negru la aceeasi firma,moment in care judecatorul ia procesul in pronuntare si fixeaza pensia la venitul minim pe economie.
Va rog sa imi spuneti aceasta diferenta de pensie(la care cei 2 copii au dreptul vazand ca tatal are venituri de 40.000EURO)trebuie sa o cer in cauza civila sau tot in cazul cererii penale art 291,292c.pen.
Va multumesc anticipat.:(

Alte discuții în legătură

Plangere penala art 291cp si 292cp? loredana busuioc loredana busuioc am facut cerere de majorare de pensie pt minori si mi s-arespins pe motiv ca fostul sot nu mai lucreaza(si-a dat demisia in aceeasi zi in care tribunalul din ... (vezi toată discuția)
Majorare pensie alimentara SorinaDogaru SorinaDogaru Sunt eleva in clasa a 12 a. As vrea sa merg la facultate. Tatal meu lucreaza in Italia ,avand carte de munca, dar nu mi da decat 100 lei pe luna. Mama lucreaza ... (vezi toată discuția)
Abandon kaa 1 kaa 1 .. de familie nu si-a platit de 3 luni pensia de intretinere stabilita de instanta acu 2 ani. intre timp si-a schimbat jobu si am convenit sa plateasca in ... (vezi toată discuția)