avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... nedeclararea veniturilor pt majorarea pensiei ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

nedeclararea veniturilor pt majorarea pensiei alimentare minori

am cerut in instanta majorarea pensiei de intretinere pt cei 2 minori(sunt divortata din oct 2000 iar fostul sot e obligat sa plateasca pensie de intretinere la copii) dar fostul sot a depus intampinare si a spus ca nu are venituri lucrand doar o zi pe saptamana in italia si a cerut majorarea pensiei la salariul minim pe economie.Eu am spus ca lucreaza cu contract de munca de mai bine de 2,5ani ,am dat numele societatii unde lucreaza iar instanta a cerut veniturile pe ultimele 6 luni. In aceeasi zi in care am trimis faxul la unitate el si-a dat demisia iar unitatea a raspuns ca el nu mai lucreaza, ca si-a dat demisia dar nu a comunicat veniturile.Ulterior am reusit sa intru in posesia unei adeverinte de la inps unde sunt scrise venitul brut incepand din iunie2007 pana in ianuarie2010 a castigat peste 40000 euro.mentionez ca am facut plangere penala(e a patra oara cand fac plangere, plateste iar apoi inceoe de la capat cu neplata pensiei) deoarece din 2006 nu a mai platit nimic. acum se afla la parchet,inca nu au dat termen.Copiii acum locuiesc impreuna cu mine in italia dar si el este rezident in italia. As vrea sa stiu ce trebuie sa fac, daca exista o lege prin care sa poata fi obligat sa plateasca diferenta de pensie de intretinere in raport cu veniturile lui(40000EURO) pe care nu vrea sa le declare.Va multumesc anticipat sperand ca cineva reuseste sa ma ajute.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 18:10, 10 Martie 2010
Practic, dv ati avut asa:
1. hotararea din 2007 prin care a fost stabilita o pensie de 65 lei x 2 copii
2. in 2008 cererea de majorare v-a fost respinsa
2. hotararea din 2009 prin care pensia a fost raportata la salariul minim pe economie.
Suma datorata este cea trecuta in hotarare; nu exista nici o diferenta de pensie pe care ar trebui sa o cereti.
Atat timp cat nu faceti dovada faptului ca paratul lucreaza cu forme legale, instanta nu poate stabili pensia de intretinere raportat la munca la negru.
ati retinut gresit ...procesul a inceput in iulie 2009 dar s-a luat in pronuntare ieri 09/03/2010.
adeverinta a ajuns la unitate pe data de28/01/2010 data la care el si-a dat demisia.
din iulie 2007 si pana in 28/01/2010 el a lucrat cu contract de munca in italia realizand venituri de peste 40.000 euro dar a declarat ca nu lucreaza si astfel pensia s-a stabilit la venitul minim pe economie.
sunt in posesia unui act emis de INPS ITALIA(o societate de tipul CNAS in romania) unde este scrisa perioada in care a lucrat in italia, societatile la care a lucrat si cati bani a primit.
CUM ADICA NU EXISTA O DIFERENTA DE PENSIE??????????????

m_ella2005 a scris:

1. Daca ultima actiune pentru pensia alimentara a fost in anul 2000, iar de atunci dumneavoastra nu ati mai solicitat majorarea acesteia, nu puteti sa il obligati in nici un fel sa plateasca "diferenta de pensie".
2. In situatia in care cel obligat la plata pensiei alimentare nu mai are loc de munca, instanta il va obliga sa plateasca raportat la salariul minim pe economie.

Poate fi obligat sa plateasca pensia restanta,astfel cum a fost stabilita inititial,dar pe ultimii trei ani(restul de suma restanta intrand in precriptia extinctiva de trei ani),numai prin executarea sentintei.
Daca in prezent nu are serviciu si solicita reducerea pensiei,executati pensia astfel cum a fost stabilita initial,pentru ca in momentul in care veti formula o cerere de majorare a pensiei,situatie imposibila fata de faptul ca nu lucreaza,atunci paratul va solicita,eventual prin cerere reconventionala,reducerea pensiei la care a fost obligat,conform veniturului minim pe economia nationala,cel de 720 de lei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala art 291cp si 292cp? loredana busuioc loredana busuioc am facut cerere de majorare de pensie pt minori si mi s-arespins pe motiv ca fostul sot nu mai lucreaza(si-a dat demisia in aceeasi zi in care tribunalul din ... (vezi toată discuția)
Majorare pensie alimentara SorinaDogaru SorinaDogaru Sunt eleva in clasa a 12 a. As vrea sa merg la facultate. Tatal meu lucreaza in Italia ,avand carte de munca, dar nu mi da decat 100 lei pe luna. Mama lucreaza ... (vezi toată discuția)
Abandon kaa 1 kaa 1 .. de familie nu si-a platit de 3 luni pensia de intretinere stabilita de instanta acu 2 ani. intre timp si-a schimbat jobu si am convenit sa plateasca in ... (vezi toată discuția)