avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Majorare pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Majorare pensie alimentara

Sunt eleva in clasa a 12 a. As vrea sa merg la facultate. Tatal meu lucreaza in Italia ,avand carte de munca, dar nu mi da decat 100 lei pe luna. Mama lucreaza in invatamant cu 1000 lei salariu pe luna. Am inteles ca el castiga in jur de 1000 de euro. Ce as putea face sa imi majoreze pensia alimentara? Ce ma sfatuiti sa fac?
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 09:43, 30 Aprilie 2012
Puteti promova o actiune pentru majorarea pensiei alimentare .. insa pentru acest lucru ar trebuie sa aveti si dovada admiterii dvs la o institutie de invatamant superior acreditata.
Da..dar imi trebuie si adeverinta de la locul lui de munca din Italia ?
Intr-adevar, va trebui sa faceti dovada ca acesta munceste legal in Italia ... in caz contrar, va fi foarte greu de obtinut asa ceva ...
daca cunoasteti unde lucreaza solicitati prin instanta sa se faca adresa sa ase comunice salariul....desigur va fi greu cu executarea daca nu o face de buna voie, deoarece va trebui executat o hot jud din Rom in Italia. putei solicita ca hot jud sa fie un procent din venituri si pe urma sa incercati sa-l executati ( proc legal pt un copil este de 25%
insa puteti face ( dupa ce obtineti hotarea jud):
adresa la angajatorul italian in care ii explicati situatia
adresa la Consulatul Roman din Italia

adresa la Fotrele de munca

( adica sa faceti adrese la toate autoritatile de care depinde tatal dvs. ) imposibil sa nu va ajute asta
Modalitatile stabilirii pensiei de intretinere sunt doua:
1.- in functie de venitul realizat si
2.- in functie de venitul minim pe economie.
Prin urmare, daca aveti date concrete ale locului de munca al tatalui dvs. , mai exact daca stiti ca acesta lucreaza cu forme legale si puteti indica instantei angajatorul si sediul acestuia , atunci instanta poate efectua demersuri in acest sens, pentru a fi comunicate veniturile realizate.
Daca nu veti fi in masura sa indicati aceste date, atunci aveti posibilitatea sa solicitati instantei stabilirea pensiei de intretinere in functie de venitul minim pe economie actual.
In acest ultim caz, pensia dvs. se poate stabili in cuantum maxim de 25 % din venitul minim pe economie actual ( din 700 lei ) daca tatal dvs. nu mai are un alt copil in intretinere.
Actiunea de stabilire a pensiei de intretinere in favoarea majorului aflat in continuarea studiilor, se formuleaza in nume propriu ( de catre dvs. ) in contradictoriu cu tatal dvs.

Alte discuții în legătură

Nedeclararea veniturilor pt majorarea pensiei alimentare minori loredana busuioc loredana busuioc am cerut in instanta majorarea pensiei de intretinere pt cei 2 minori(sunt divortata din oct 2000 iar fostul sot e obligat sa plateasca pensie de intretinere ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara mariapopa1975 mariapopa1975 Cum pot obliga fostul sot sa plateasca pensie alimentara daca acesta e in alta tara(italia)dupa venitul de acolo?Mentionez ca acesta plateste pensie alimentara ... (vezi toată discuția)
Actiune pensie de intretinere copil major inca elev LarisaU LarisaU Buna ziua, va rog sa îmi spuneți cum se procedează pentru stabilirea pensiei de întreținere a copilului in vârsta de 18 ani, elev de liceu, când nu ... (vezi toată discuția)