avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

Cum pot obliga fostul sot sa plateasca pensie alimentara daca acesta e in alta tara(italia)dupa venitul de acolo?Mentionez ca acesta plateste pensie alimentara dar dupa minimul pe economie din romania de acum 13 ani(adica 70 lei) .Nu stiu nimic de fostul sot de 10 ani.Va rog din suflet un sfat pentru dreptul copilului,ce pot face?
Daca nu aveti nici un fel de date referitoare la angajatorul sotului dvs si sediul acestuia din Italia , nu puteti obtine stabilirea pensiei de intretinere in functie de venitul realizat de catre acesta, insa puteti promova o actiune de majorare a pensiei de intretinere, urmand ca aceasta sa fie stabilita in functie de venitul minim pe economie actual.
Cum venitul minim pe economie actual este de 700 de lei ( daca sotul dvs nu mai are un alt copil in intretinere ), pensia se va stabili in cuantum de maxim 25 % raportata la acest venit.
Fostul sot lucreaza in Italia dar imi plateste pe luna o pensie de 110 ron. Cum pot face sa-mi plateasca la salariul pe care il are acolo? Va multumesc!
multumesc dar din cate stiu Romania are un acord semnat cu Italia, ei nu il pot gasi?prin adresa la parchet sau la consulat ,undeva?
Ultima modificare: Joi, 16 Februarie 2012
mariapopa1975, utilizator
Indiferent de acorduri si tratate, doamna trebuie sa stie une e domnul, adresa, eventual loc de munca sau alte info care ar putea duce la obtinerea de astfel de info. Or... ziceti ca nu mai stie nimic de el de 10 ani...

Daca aveti ceva date despre el, de exemplu un cod fiscal, un domiciliu legal, ceva, de acolo se pot porni cautarile. Fara nimic insa... :(
aum doi ani stiam doar orasul ,dar acum nimic

Alte discuții în legătură

Tatăl copilului lucrează în italia și îmi trimite pensie ... Mihaela Minciună Mihaela Minciună Tatăl copilului lucrează în Italia și îmi trimite pensie alimentara după salariul minim din România.Exista o modalitate de a obține o pensie alimentara ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara pe perioada studiilor de la tata plecat in italia ( a avut contract de acum 10 ani) chindea lucia chindea lucia Sunt o mama cu 2 baieti gemeni de aproape 19 ani ( inca elevi).Tatal lor a plecat in Italia acum 10 ani.Inca de la inceput a muncit legal si a spus copiilor ca ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara krisztinasocaciu krisztinasocaciu Buna seara. In legatura cu pensia alimentara am o nelamurire. Am divortat fara avocat .....pensia alimentara s-a hotarat 25% din veniturile realizate de ... (vezi toată discuția)