Cum pot obliga fostul sot sa plateasca pensie alimentara daca acesta e in alta tara(italia)dupa venitul de acolo?Mentionez ca acesta plateste pensie alimentara dar dupa minimul pe economie din romania de acum 13 ani(adica 70 lei) .Nu stiu nimic de fostul sot de 10 ani.Va rog din suflet un sfat pentru dreptul copilului,ce pot face?
Buna seara! Daca eu stiu unde anume locuieste fostul sot in Italia se poate sa se urmareasca , ca sa-mi plateasca pensia alimentara la salariul de acolo? Cine il poate urmari ? Un avocat, un executor din Romania sau trebuie din Italia? Daca sa spunem ca reusesc sa obtin unde lucreaza el se poate sa imi dea pentru cei patru ani - din urma- pentru ca pana acum mi-a dat cate 110 ron /luna spunand ca este in Italia dar nu lucreaza nicaieri. Va multumesc!
Am vorbi cu un avocat astazi si imi spune sa fac eu o hartie sa o trimit in Italia la locul lui de munca. Oare imi va raspunde mie acel patron avand in vedere ca sunt o persoana fizica?
Va multumesc!
Buna ziua! Am trimis o cerere la locul de munca al fostului sot in Italia pentru a-mi plati pensia alimentara si nu am primit raspuns in scris pentru ca sunt persoana fizica(mi s-a confirmat doar la telefon ca el lucreraza acolo). Apoi a trimis cerere si avocatul pe care l-am angajat si tot nu am primit raspuns. Am sunat si mi-a spus seful lui ca nu-mi poate da deoarece fostul sot a depus o cerere la ei in care ii roaga sa nu-mi dea nici o hartie care sa faca referiri la locul de muca implicit salariul acestuia. In concluzie nu am nimic. Nu inteleg de ce nu imi dau raspuns din moment ce un avocat este cel care mi-a formulat, semnat si stampilat cererea(era in original plus traducerea alaturata). Ma puteti ajuta cu un sfat?