avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara pe perioada studiilor de la tata ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara pe perioada studiilor de la tata plecat in italia ( a avut contract de acum 10 ani)

Sunt o mama cu 2 baieti gemeni de aproape 19 ani ( inca elevi).Tatal lor a plecat in Italia acum 10 ani.Inca de la inceput a muncit legal si a spus copiilor ca din 2007 este cetatean italian. In anul 2008 am obtinut de la ''finantele'' din regiunea unde lucreaza contractul lui de munca . A platit pensie 250 eur lunar pentru amandoi (asa a stabilit legea) pana in ziua in care copiii au implinit 18 ani, adica 23 mai 2009. Pe data de 15 mai 2009 copiii au deschis proces pentru pensie pe durata studiilor iar in iunie fostul sot a trimis ( prin avocatul lui) o intampinare prin care explica ca a fost disponibilizat si vrea sa plateasca pensie alimentara dupa venitul minim din Romania. De atunci , NIMIC.A trimis Judecatoria din Toplita SAPTE ADRESE la aceleasi '' finante '' din regiune , cineva de acolo a confirmat de primire, dar de aproape un an nu au trimis nici un raspuns desi fostul sot locuieste in aceeasi zona.As avea mai multe intrebari: 1. Din moment ce el a platit taxe statului italian de 10 ani ( aici in tara a lucrat doar inainte de 1989) e posibil sa se stabileasca pensie dupa venitul minim din Romania? 2. Cum e posibil ca aceea institutie sa nu trimita nici un raspuns timp de un an de zile din moment ce solicitarile au fost trimise pentru finalizarea unui proces. 3.Chiar daca a fost disponibilizat el nu beneficiaza de somaj? 4. Se poate stabili pensie dupa venitul minim din Italia? La ce institutie sa ma mai adresez pentru ca pe data de 31 martie am din nou proces si sunt disperata? Judecatoria a mai trimis ( la cererea mea ) adrese si la ''somajul'' din regiune dar...nimic. Acum, s-a trimis adresa la Ambasada Italiei prin care se solicita venitul minim din Italia. E posibil sa se trimita un raspuns dar mai dati-mi un sfat sau macar un raspuns : UNDE SA MAI APELEZ?? CAT MAI POT PRELUNGI PROCESUL? Nu accept pensie dupa venitul din Romania. Nu m-i se pare corect. Unul din gemeni a facut chimioterapie sapte ani si mi-a fost ffff. greu singura si fara bani. Cum sa accept asa ceva?
Cel mai recent răspuns: RADU SAVALACHE , Avocat 13:35, 11 Martie 2010
Pana cand nu vor veni relatii din Italia dosarul nu se va putea inchide.
Daca fostul sot nu mai realizewaza venituri in Italia instanta il va obliga sa plateasca o pensie de intretinere raportata la venitul mediu pe economie din Romania. Si in aceasta situatie fostul sot poate sa nu plateasca daca face dovada ca este in imposibilitate. Dovada existentei veniturilor o face cel ce invoca un drept inaintea instantei de judecata, adica dvs. In lipsa dovezilor privind veniturile nete realizate de fostul sot instanta nu poate decat sa aplice din oficiu legea din Romania.
Unde sa va mai adresati?....Nu cred ca ar mai fi vreo alta institutie care v-ar mai putea ajuta sa va furnizeze informatii cu privire la veniturile sotului obtinute in strainatate.
Nu va ramane decat ca in continuare instanta sa insiste cu adrese catre statul Italian.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara mariapopa1975 mariapopa1975 Cum pot obliga fostul sot sa plateasca pensie alimentara daca acesta e in alta tara(italia)dupa venitul de acolo?Mentionez ca acesta plateste pensie alimentara ... (vezi toată discuția)
Nedeclararea veniturilor pt majorarea pensiei alimentare minori loredana busuioc loredana busuioc am cerut in instanta majorarea pensiei de intretinere pt cei 2 minori(sunt divortata din oct 2000 iar fostul sot e obligat sa plateasca pensie de intretinere ... (vezi toată discuția)
Plangere penala art 291cp si 292cp? loredana busuioc loredana busuioc am facut cerere de majorare de pensie pt minori si mi s-arespins pe motiv ca fostul sot nu mai lucreaza(si-a dat demisia in aceeasi zi in care tribunalul din ... (vezi toată discuția)