avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 307 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... plangere penala art 291cp si 292cp?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

plangere penala art 291cp si 292cp?

am facut cerere de majorare de pensie pt minori si mi s-arespins pe motiv ca fostul sot nu mai lucreaza(si-a dat demisia in aceeasi zi in care tribunalul din romania a trimis prin fax o cerere prin care solicita veniturile pe ultimele 6 luni ale paratului la societatea italiana unde lucreaza), dupa ce s-a pronuntat instanta am intrat in posesia unui document oficial italian prin care se demonstreaza ca fostul sot lucra cu contract de munca din iunie2007 obtinand astfel venituri de peste 40.000 euro din iunie2007pana in ianuarie 2010. In toti acesti ani nu s-a mai prezentat la interogatoriu trimitand doar concluzii scrise sau declarand recurs motivand ca nu lucreaza cu contract de munca si ca are in intretinere si parintii sai prin hotarare judecatoreasca. Mentionezfaptul ca este adevarat ca are in intretinere si pe parintii sai dar hotararea nu este legala( iar el stie) deoarece nu au recunoscut ca au pensii atunci cand au cerut pensia de intretinere au spus ca au o pensie de CAP doar iar in realitate aveau si pensii de stat, azi au pensii de 2000 lei in total pe luna.
V-as ruga sa imi spuneti daca as avea vreo sansa sa recuperez aproape 9.000 euro care reprezinta diferenta de pensie alimentara care o datoreaza din punct de vedere moral(si legal 1/3 di venituri)fiilor lui facand o plangere penala in baza art 291cp(uzul de fals, hot jud cu pensia pt parintii cu pensii de 2000 lei lunar) si 292cp(fals in declaratii a spus ca nu lucra desi avea venituri de 40.000euro).
mentionez ca are deja dosar penal pt ca nu a platit pensia de peste 3 ani avand un debit de aprox 5000 lei.
VA ROG SA MA AJUTATI CA NU STIU CE SA MAI FAC,CA SA TIN COPII LA SCOALA.
eu am servici doar vara,copiii se duc la scoala in italia, iar el este rezident in italia, are apartament inchiriat si si-a cumparat masina... isi face viata frumoasa.
VA MULTUMESC ANTICIPAT ,DUMNEZEU SA VA BINECUVANTEZE!
Cel mai recent răspuns: loredana busuioc , utilizator 12:48, 27 Martie 2010
Buna ziua !
Puteti sa faceti plangere penala impotriva acestuia pentru fals in declaratii, solicitand si constituirea ca parte civila in procesul penal. Important este ca motivarea sa aiba sustinere probatorie. In orice caz pentru o asemenea cale, va sfatuiesc sa apelati la un avocat.
Cu stima !
Buna ziua!
Va multumesc pt raspuns dar nu stiu ce inseamna ,,sustinee probatorie,, in termeni juridici...Eu am un document de la INPS(Istituto Nazionale per la Previdenza Sociale) care inseamna Institutul Naţional pentru Securitate Socială. Aceasta este o institutie unde fiecare angajator este obligat sa declare venitul brut al fiecarui angajat,pt a se stabili taxele si impozitele datorate statului italian. Am luat legatura cu un avocat dar mi-a spus ca nici un judecator nu va lua in calcul acest document iar eu nu inteleg de ce pt ca documentul este in original si are stampila acestei unitati.
As vrea, daca se poate, sa va trimit prin email acest document ca sa imi spuneti parerea dvs, va trimit mesaj privat cu email-ul meu.
Va multumesc anticipat, o zi buna!:(
Documentul se traduce la traducator autorizat si se legalizeaza la ambasada Italiei pt. a da putere juridica acelui inscris si a-l putea folosii in instanta.
Stiu ca trebuie tradus la un traducator autorizat dar pt legalizare la ambasada italiei cum se face? Trebuie sa trimit eu documentul la ambasada sau il trimite instanta...
De ce e nevoie de legalizare la ambasada italiei daca documentul este emis de o institutie de stat italiana, cu stampila si nr de oficiu? Este original nu copie xerox!
Va multumesc anticipat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare marianacostantino marianacostantino sunt nascut an 1954 02 16 am lucrat an rulmentu bv 28 ani gr 2a si armata 1an jumate plus 2 ani am platit vechime an munca de 4 ani lucrez an italia am depus ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. va rog sa imi spuneti care sunt demersurile pe care ... criss.m criss.m Buna ziua. Va rog sa imi spuneti care sunt demersurile pe care trebuie sa le faca o persoana pentru a putea sa isi recupereze documentele care atesta faptul ... (vezi toată discuția)
Mama in italia ametist ametist Va rog daca poate cineva sa -mi dea ceva detalii si sfaturi in urmatoarea problema: - o mama tanara naste in Italia. Are buletin de identitate italian, are ... (vezi toată discuția)