avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1309 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

Buna ziua.Fostul meu sot are obligatia de a plati pensia alimentara fetitei noastre .Nu a platit pe lunile februarie 2014,iunie 2015 ,noiembrie si decembrie 2015,ianuarie si februarie 2016 .In luna ianuarie 2016 am depus o plangere penala care a ajuns si la sectia de politie de care apartin.Am luat eu legatura cu sectoristul care mi a confirmat ca plangerea a ajuns la el ,ca l a sunat pe fostul sot cu care a stabilit o intalnire in10 martie 2016 ptr ca fostul sot nu este in tara.Eu am fost la sectie am dat o declaratie in care am declarat neplata luniilor respective ,ca in perioda decembrie 2011 august 2012 a lucrat in Italia si a platit pensia alimentara dupa salariul minim din Romania.Domnul politist a spus ca trebuie sa il dau in judecata si ca el nu poate sa l oblige sa plateasca pensia doar sa ne i a declaratii.In luna August 2015 am mai depus o plangere de la care nu am primit raspuns nici pana in acest moment.Intrebare ptr perioada lucrata in Italia trebuie neaparat sa l dau in judecata ?
Buna ziua,bineinteles ca nu a venit ...politia il asteapta luni sa ii i a declaratia .....Am intrebat daca nu vine ce se intampla si mi s a raspuns ca trebuie sa ii i a si lui declaratie si ca nu are cum sa l caute in toata Italia.Daca nu vine nici luni se poate cat poate politia sa l pasuie ...nu se poate incepe urmarirea penala?
Nu, doamnă, fără declaraţia lui nu se poate. Daţi la Poliţie numărul lui de telefon sau adresa de email, poate i se poate lua declaraţia aşa.
Are nr de tel ....dar cat timp se poate astepta ....la nesfarsit?
Ultima modificare: Joi, 10 Martie 2016
biaramona, utilizator
Da, se aşteaptă...dar ce câştigaţi cu plângerea?Singurul lucru care v-ar ajuta ar fi să-i cunoaşteţi locul de muncă; dacă mai lucrează cu contract, se pot recupera o parte din bani, pe ultimii 3 ani, în condiţiile stabilita de sentinţa civilă. dacă nu lucrează cu contract de muncă, cheltuiţi timp, bani şi stres în zadar.
doar asa plateste pensia in ultimul timp ....are 6 luni de neplata....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abandon de familie mancipri mancipri In data de 9 mai 2011 se implinesc 2 ani de cand o mama a depus la parchet , impotriva fostului sot , o plangere penala de abandon de familie , deoarece ... (vezi toată discuția)
Nedeclararea veniturilor pt majorarea pensiei alimentare minori loredana busuioc loredana busuioc am cerut in instanta majorarea pensiei de intretinere pt cei 2 minori(sunt divortata din oct 2000 iar fostul sot e obligat sa plateasca pensie de intretinere ... (vezi toată discuția)
Neplata pensie alimentara/ ulterior plata necorespunzatoare -pls help! ella2012 ella2012 buna, pana anul trecut fostul sot a fost salariat min. interne de unde am primit cu regularitate pensia alimentara( pensie alimentara in cuantum de 25% din ... (vezi toată discuția)