Aș dori sa stiu unde se incheie un contract de vinzare bunuri viitoare ce acte sunt necesare?
In speta doresc sa cumpar un apartament care este in cursul judecati a unei mosteniri. Vinzatorul il va castiga sigur este singurul mostenitor .
in conf.cu art .1658 cod civil .
as dori sa stiu un notar sa ma duc acolo sa imi faca contractul
În urma unei plingeri penale parchetul a dat clasarea cauzei prin prescrierea raspunderi penale conf.art.16 lit f , nu face nici o referire la prejudiciul creat.
Pot face o actiune in civil ? exista taxa de timbru , tinand cont de faptul ca conf art.16. lit f ,fapta exista dar nu mai poate fi pedepsita penal ?
Buna seara
mai multa persoane au vindut un imobil impreuna prin certificat de mostenitori, la unul dintre vinzatori se anuleaza certificatul de mostenire printr-o hotarire penala, se poate anula contractul de vanzare - cumparare , si cine raspunde de prejudiciul creat ?
Va multumesc pt. raspuns.
Persoana respectiva a incheiat mai multe acte (contract vanzare cumparare-cumparare,
partaj ) cu acest certificat , bineinteles toate cu notarea litigiului ce se va intampla cu aceste acte .
Certificatul de mostenitor al mamei a fost desfintat prin incheiere penala.
Buna ziua !
O persoana a facut un certificat de mostenitor dupa mama ei pentru un imobil care avea notat un litigiu la cartea funciara referitor chiar la dreptul mamei de a mosteni (certificatul de mostenitor al mamei, fiind contestat in instanta), acest proces fiind in curs de judecata.
Intrebare: Este legal sa faca certificat de mostenitor cu litigiul notat pe imobilul respectiv ?
Va multumesc.