Buna ziua! Dupa 2 ani s-a finalizat procesul meu cu privire la conducerea unui autvehicul sub influenta bauturilor alcoolice. Am gresit grav si am recunoscut fapta mult regretata. Solutia este urmatoare:
În baza art. 336 alin. 1 C.p., raportat la art. 396 alin. 10 C.p.p., cu aplic. art. 396 alin. 10 C.p.p., rap. la art. 61 alin. 2 şi 4 lit. c C.p., condamnă pe inculpat pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, la 2000 lei amenda penală echivalentul a 200 zile amendă. În baza art. 67 C.p. interzice inculpatului ca pedeapsă complementară exerciţiul drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a şi b C.p., pe o durată de 1 an, care începe de la rămânerea definitiva a sentinţei. În baza art. 63 C.p., atrage atenţia inculpatului asupra consecinţelor neexecutării cu rea credinţă a amenzii penale, în sensul că neexecutarea amenzii atrage de drept înlocuirea celor 200 de zile amendă stabilite cu 200 zile închisoare. În baza art. 274 alin. 1 C.p.p. obligă inculpatul la 500 lei cheltuieli judiciare către stat. Cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.
Intrebarea mea este referitoare la permisul de conducere. A fost anulat si mi se interzice dreptul de a conduce pe o perioada determinata de timp? Daca da, pentru cat timp? Eu am luat din solutie fiecare articol in parte si fiecare alineat si nu am gasit nimic despre permis.