Buna ziua! Dupa 2 ani s-a finalizat procesul meu cu privire la conducerea unui autvehicul sub influenta bauturilor alcoolice. Am gresit grav si am recunoscut fapta mult regretata. Solutia este urmatoare:
În baza art. 336 alin. 1 C.p., raportat la art. 396 alin. 10 C.p.p., cu aplic. art. 396 alin. 10 C.p.p., rap. la art. 61 alin. 2 şi 4 lit. c C.p., condamnă pe inculpat pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, la 2000 lei amenda penală echivalentul a 200 zile amendă. În baza art. 67 C.p. interzice inculpatului ca pedeapsă complementară exerciţiul drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a şi b C.p., pe o durată de 1 an, care începe de la rămânerea definitiva a sentinţei. În baza art. 63 C.p., atrage atenţia inculpatului asupra consecinţelor neexecutării cu rea credinţă a amenzii penale, în sensul că neexecutarea amenzii atrage de drept înlocuirea celor 200 de zile amendă stabilite cu 200 zile închisoare. În baza art. 274 alin. 1 C.p.p. obligă inculpatul la 500 lei cheltuieli judiciare către stat. Cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.
Intrebarea mea este referitoare la permisul de conducere. A fost anulat si mi se interzice dreptul de a conduce pe o perioada determinata de timp? Daca da, pentru cat timp? Eu am luat din solutie fiecare articol in parte si fiecare alineat si nu am gasit nimic despre permis.
Este in legea privind circulatia pe drumurile publice. Nu trebuia sa apara in solutie, soarta permisului dvs.
El este anulat si puteti sa dati examen dupa 1 an de la ramanerea definitiva a hotararii.
Permisul dvs. se anuleaza ca o consecinta a condamnarii dvs. pentru savarsirea infractiunii de conducere sub influenta alcoolului printr-o hotarare definitiva.
Va puteti prezenta la examen in vederea obtinerii unui nou permis de conducere pentru toate categoriile avute anterior condamnarii, dupa un termen de 6 luni de la data achitarii amenzii penale.