avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Activitate ImpotrivaAbuzuluiParental

Activitate ImpotrivaAbuzuluiParental

Martonze a scris:

....


Am observat pozitia dvs. si am evitat sa va raspund pentru ca nu este scopul meu sa intru in contradictoriu. Am sa o fac insa nu doar pentru dvs.

Stilul dvs. de a ataca si duce discutia in contextul dorit imi este foarte bine cunoscut, Reprezinta o mica parte integranta a comportamentului sociopatic prin care aleinatorii acuza alienatii exact de actiunile pe care ei le produc.

Daca demersurile noastre nu va sunt pe plac si le apreciati ca injuste, partinitoare si insuficient argumentate, chiar si daca beneficiati de sustinerea celor pozitionati de aceeasi "parte", va readuc aminte doar ca, nu conteaza daca multi apreciaza minciuna ca fiind adevar.Asta tot nu o face adevar.

Nu cunosc situatia sotului dvs., daca imi va fi prezentata voi putea formula un punt de vedere, pana una alta ce constat din afirmatile dvs. ma duce catre alta ipoteza, si nu va este favorabila.

In general ne argumentam sustinerile, la fel ca si cea catre care a ti facut referire, pe foarte multe probe extrem de pertinente, in acest sens se afla in derulare un proiect parlamentar de modificare a acestor prevederi.

In ipoteza in care observ ca nu sunteti dispusa sa aduceti nici o imbunatatire cadrului legal care ajuta copilul, ba chiar insistati pe ajutorarea adultului, cuprins de mai mult sau mai putine frustrari, nu imi dau seama cum poate exista o discutie constructiva.

Acest aspect rezida din simplul fapt ca dvs. vreti sa va aparati copilul de tata, iar noi cautam sa il pozitonam alaturi de amandoi, acolo unde este firesc.

Chiar daca o prima problema este reprezentata de acest comportament si actiunile aferente, ce ingreuneaza acest demers, suntem increzatori ca vom reusii sa schimbam aceasta mentalitate.

Cu ajutorul fortei coercitive a statului daca altfel nu se poate.

Nu cred ca are rost sa discutam despre "program de vizita", aceasta este o nomenclatura comunista ce se mai foloseste doar in sistemul personal, s-a depasit acest nivel si acum se discuta oficial despre alte aspecte dupa cum puteti constata.

Noi insistam pe dreptul copilului de a creste alaturi de ambii parinti, si luptam impotriva abuzului parental.

Va doresc succes



avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Nu am înțeles motivele pentru care considerați neconstituțional art 913 NCPC în sensul văzut de dvs.

Eu consider alin 5 al art 913 NCPC neconstituțional.
Dar exista o problema deoarece CEDO a impus aceasta prevedere legala.
Doar ca nu cred ca și pentru părintele debitor nevinovat.
Ma refer la acele penalități.


Imi permit o remarca personala domnule avocat.

"Refuzul minorului" in procedura executionala nu are justificare cata vreme nu a facut nici obiectul procedurii de drept comun ce a stat la baza emiterii titlului executoriu si nici ulterior pronuntarii, cand ipotetic ar fi aparut elementele noi de natura a atrage acest refuz ca fiind eventual justificat.

Parintele care constata abuzul este dator sa intreprinda el demersuri pentru rezolvarea cauzelor, nu sa astepte procedura executionala.

In toate cazurile pe care le avem in evidenta, refuzul in procedura executionala este indus copilului. Aceasta cred ca este si ratiunea pentru care legiuitorul a instituit dispozitile art.910 si urm., insa din pacate am importat doar prevederile nu si infrastructura originara.

Pe scurt, in procedura executionala refuzul minorului nu are ce cauta cata vreme prin acest refuz de fiecare data parintele alienator se ascunde de raspunderea gravelor sale actiuni.
Europa sprijina libertatea individului dincolo de orientarile sale.
"In contextul unei libertati sporite."
Aprecierile dvs. fata de politica Europei, raman aprecieri proprii, eu nu le impartasesc, am o cu totul si cu totul alta viziune si despre "asistatul la igiena zilnica" sau despre "alti copii", in esenta chiar si despre "domiciliul lor".

Nu suntem cu totii asa de "mult ganditori" in sensurile impuse de dvs., dardaca doriti o discutie pe marginea dispozitilor impuse de cei care au caderea aceasta, eu sunt deschis.

E drept, mai putin deschis off topic ului.
irinavasiliu a scris:

"...Au devenit reticenti in a face copii? Ati desfasurat un studiu in acest sens si ati primit astfel de raspunsuri de la barbati? Ori e doar un argument in actiunile dvs.?
Rolul mamelor a fost crescut si protejat? Din propunerile acestei asociatii si ale altora, similare, ma tem ca in curand va trebui chiar sa fie protejat rolul mamei! Ca sunt si exceptii, atat in cazul mamelor, cat si al tatilor, nu neaga nimeni, insa sa transpui in litera legii, ca fiind normalitate, situatii de exceptie, nu va fi in beneficiul copiilor! Ma tem ca prea putini activisti ai acestor asociatii au in vedere, cu adevarat, interesul copiilor, in contrapunct cu dificultatile pe care le vor crea celuilalt partener, prin legiferarea unor cerinte...indoielnice, cel putin.
Prejudicierea copilului de invatatura si priceperea tatalui? De a intregului sau arbore familial? In cazul in care tatal a sadit in sufletul copilului semintele invataturilor si sentimentelor pozitive, in cazul in care si arborele familial al tatalui a facut acelasi lucru, ma indoiesc ca vreo forta poate "aliena" copilul de lastarii acestei invataturi!
Din pacate, citind multe pagini de propuneri....constat ca lastarii sunt mai mult ai Ego-ului ranit si al razbunarii, decat ai unei bune educatii a adultului ce va deveni copilul impartit...


Varianta ego-ului ranit v-o inteleg.
Restul apare a fii o consecinta.

Nu va indoiti, nu a-ti facut inca fata unui asemenea flagel, altfel v-ar fi tremurat mainile pe butoane si nu cred ca a-ti fi apasat astfel.Stergerea unui parinte, preponderent a tatalui, este unul din fenomenele pe care asociatia noastra in experimenteaza din plin.

Daca veti citi rezolutia, veti intelege faptul ca, aceste dispozitii sunt instituite de un forum legislativ superior, si nu intamplator.

Ma gandesc ca au facut ceva studii, mai mult ca sigur chiar in Curtea lor(EDO)
Altfel nu s-ar intitula 'Cresterea Rolului Tatilor"

Miscarea feminista anti-tati nu mai este de mult credibila. Cata timp rata natalitatii s-a dus pe apa sambetei, cred ca nu mai sta nimeni sa plece urechea la egou-ri ranite pe banda rulanta, Se cer cifre, se cer copii, altfel in viitorul apropiat Europa asa cum o stim va inceta sa existe.

Este un alt pericol care ameninta si nu a-ti vrea sa-i fim martori pentru ca, in aceea oranduire rolul femeii va fi altfel stabilit si puteti sa va faceti o imagine despre el vazand filmuletele ce arata alarmant de multe femei agresate in numele unor practici neortodoxe, prin metropolele lumii.

Sa aruncam cu piatra este usor, cred insa ca ar trebuii sa fim putin mai atenti la normalitate si binele general, si... stimata doamna, viitorului nostru ai sade bine cu ambii parinti caci din ei a iesit.

Fata de orice alta situatie decat normala, asa cum am spus, contam pe mecanismul legal de normalizare si chiar de constrangere.


Martonze a scris:

Aş dori părreri referitoare la propunerile de modificări legislative ale Asociaţiei împotriva abuzulu parental, afişat pe facebook-ul asociaţiei.
Mulţumesc.



Buna seara tuturor
Fata de solicitarea dvs., aprecierea si contextul general va supun atentiei si textul urmator.
Va multumim pentru interes.

Preambul

Principiul domiciliului alternant al copilului este un pricipiu de drept, izvorat in contextul recunoscutei libertati sporite a copilului, necesitatilor si dreptului sau de a se dezvolta armonios. Este un principiu ce asigura protectie copilului atunci cand parinti sai nu mai reusesc sa convietuiasca.Sunt semne alarmante in privinta deficitului demografic caruia intreaga Europa a ajuns sa-i cada prada, datorat primordial crudelor realitati sociale ale prezentului. Astfel apar divergente in cadrul familiei si este alterat stravechiul concept familial, ajungandu-se din ce in ce mai des la separarea cuplului.

Primordial trebuie asigurata dezvoltarea armonioasa a copilului, lipsita de disensiuni si imbalante, doctrina si jurisprudenta statuand unitar faptul ca, aceasta depinde in mod direct de prezenta in mod egal a ambiilor parinti in viata lui. In lumina acestui rationament, Inaltii Legiuitori ai Europei au hotarat instuirea acestui principiu pentru a asigura in fapt familia, pentru a descuraja destramarea ei si pentru a-i responsabiliza pe adultii atat in gandirea si actiunea de a intemeia o familie, cat mai ales in cele pentru pastrarea si apararea ei.

In definirea acestui principiu se insista pe rolul tatilor recunoscandu-se ca a fost in mod gresit diminuat in ultimii ani de jurisprudente gresite, deficitul demografic datorandu-se in mare parte lipsei implicarii tatilor, care confruntati cu aceste practici, au devenit reticenti in a face copii. Aceasta pentru ca, desii rolul mamelor a fost crescut si protejat, practica a condus la alterarea comportamentului multor mame, care in umbra protectoare a institutiei materne, in foarte multe cazuri nu au ezitat sa prejudicieze copilul, nu doar de invatatura si priciperea tatalui, ci si de a intregului sau arbore familial.

Acest principiu se aplica doar in situatia in care, desii nu se mai inteleg in cuplu si aleg separarea, parintii inteleg ca este in interesul superior al copilului ca acesta sa beneficieze in mod egal de prezenta ambilor parinti in viata sa, sunt de acord si sprijina relatia copilului cu toate persoanele alaturi de care s-a bucurat de viata de familie, fata de care a dezvoltat relatii de atasament.

Pentru toate celelalte situatii, indiferent de natura cauzei, exista planuri parentale si diverse alte programe, dupa cum exista si mecanismele legale stabilite in situatii de abuz, alienare parentala, abandon familial, existand consecinte legale care duc pana la decaderea din exercitiul drepturilor parintesti, ne fiind intamplatoare impunerea masurilor privind promovarea si formarea profesionala adecvata a tuturor specialistilor ce intra in contact cu copilul in cadrul procesului juridic, pentru formarea unor convingeri depline a celor investiti sa hotarasca soarta copilului, in cazul neintelegerilor dintre parinti.

In esenta, ratiunea avuta in vedere de Inaltii Legiuitori ai Europei prin adoptarea rezolutiei nr.2079, consacra principiul prioritar al interesului superior al copilului, deja impus a preleva in cadrul tuturor decizilor parintilor, autoritatilor si Instantelor Judecatoresti, si asigura copilul de prezenta ambiilor parinti in viata sa, asigura parintii ca Statul va intervenii prompt pentru ca relatiile dintre copil si parinte sa nu se erodeze, ai va asigura pe acestia de exercitiul pe deplin al tuturor drepturilor si indatoririlor prevazute in ansamblul autoritatii parintesti, in mod fizic prin impunerea stabilirii domiciliului alternant al copilului alaturi de ambii parinti

Martonze a scris:

Cum obligaţi fata dvs. ,majoră, să doarmă cu dvs., dacă nu vrea? Sau consideraţi că e corect ca fost dvs. soţie să intre în puşcărie fiindcă fata dvs. adolescentă nu vrea să doarmă la dvs.? Ce dovadă aveţi că mama le-a îndepărtat de dvs.? Dvs. chiar nu aveţi nici o vină? Sau mergeţi pe principiul:"Cele rele să se spele, cele bune să rămână"? şi aţi şters cu buretele vina dvs.? Nu vă acuz, dar nu sunteţi singurul în această situaţie.
Iar definiţia "alienării părinteşti" care afirmă că denigrarea se poate face prin gânduri - păi să mă ierte bunul Dumnezeu, gândurile nu pot fi închise cu gratii; separarea se produce din cauza unor grave neînţelegeri, automat fiecare parte gândeşte negativ despre celălalt, oare gândul negativ al tatălui e mai benefic minorului decât gândul negativ al mamei? Atunci putem face minge de ping pong din bietul copil, că gândul fiecăruia alienează copilul. Probabil aşa a gândit iniţiatorul schimbărilor legislative la care am făcut referire anterior, fiindcă indică unica soluţie domiciliul alternant.
Sunt curioasă cum se paote face treaba asta cu unul din părinţi la Sulina iar celălalt la Beba Veche; sau cu un părinte în Quebec, iar celălalt în Bucureşti


Dupa cum cred ca puteti remarca, principiul locuintei alternante se aplica doar parintilor care desii s-au separat, fac eforturi in sensul familial de a ramane cel putin in acelasi oras cu copilul lor. Pentru restul exista programe sau diverse planuri parentale posibile.