avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Refuzul minorului (Art 913 CPC) si..tot cortegiul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Refuzul minorului (Art 913 CPC) si..tot cortegiul 910-914 cu 906

Ca parinti necustodieni, suntem in postura de a denunta acest set de articole ca neconstitutional, via Avocatul Poporului. AP si-a exprimat deja acordul de a propune ca neconstitutional acest articol
Doua lucruri clare, pe care ma oblig sa le transmit pana pe 1 mar 2016:
- nemultumirile atat a necustodienilor cat si a custodienilor
- propuneri de inlocuire in cazul in care calupul 910-914 va fi eliminat din CPC

Va rog sa plecati de la premiza ca exista o hotarare judecatoreasca definitiva/irevocabila, care statuteaza ca minorul va locui la custodian, respectiv necustodianul beneficiaza de legaturi personale, ca drept. Totodata va invit sa aproximati (stiintific sau cu frica de Dzeu), necesitatea tatalui biologic in viata copilului.

Se pot modifica CPC, 272 si HG 49/2011, eventual art 379 CP.
Ca hint, ce ne deranjeaza pe noi, necustodienii:
1. ca ni se se pune in sarcina o executare silita
2. ca, in cel mai bun caz, ni se impun bani in loc de a ni se garanta accesul la copiii nostri
3. mai sunt...pana pe la 25
Ultima modificare: Vineri, 5 Februarie 2016
ContSters257745, utilizator
Cred că voiaţi să scrieţi despre 905, nu 906, sau 905 e bun ? :)
Din nefericire, propunerile asociaţiei din care faceţi parte, expuse ca propuneri pe site-ul acesteia, mi se par de-a dreptul criminale: scos copilul în faţa porţii, încuiat poarta după el, chiar dacă copilul urlă că nu vrea, predat bagajul la însoţitor, dacă totuşi cel custodian încearcă să aline copilul, să fie condamnat penal, etc., etc., nu vă supăraţi, dar sunt elemente ale unor minţi bolnave.
Dacă tot copiem legi din afară, de ce nu copiem şi modul de aplicare al acestora?
De exemplu, dacă părintele necustodian nu plăteşte pensia alimentară, să plătească statul în locul său şi să recupereze ulterior statul; sau dacă, după consilierea psihologică, se constată că hotărârea instanţei nu se poate pune în aplicare, din cauza stării de respingere a copilului, să se schimbe modalitatea de legături personale, ca în Germania-la sediul instituţiilor de ocrotire, unde copilul socializează cu părintele, sub supraveghere specializată şi în siguranţă.
În definitiv, găzduirea copilului nu este singura modalitate de relaţionare părinte-copil.
Exemplu: un copil crescut de mama, are relaţii cu tata, ani de zile,sporadic, după dorinţa tatălui, prin întâlniri în spaţii publice, în prezenţa mamei- teoretic- fiindcă tata cu copilul se jucau împreună la joacă sau se plimbau prijn magazine-mama stătea undeva, să fie văzută de copil.
Totul merge bine, până instanţa stabileşte program cu petrecerea nopţii cu tata. Copilul refuză categoric plecarea fără mama, tata refuză categoric orice ieşire ca înainte, preferă , de fiecare dată, să insiste cu luarea fără mama sau să nu stea deloc cu copilul şi să facă reclamaţii la toate autorităţile şi să deschidă noi procese. Ca urmare, copilul nu vrea să-i mai răspundă nici la telefon. O hotărâre standard dată de o instanţă a îndepărtat copilul de tatăl său.
Dacă hotărârea era cu prezenţa mamei, copilul relaţiona cu tata, se infiripa o relaţie cu el, poate chiar dorea să plece numai cu el, ca între bărbaţi, el nu mai avea motive de noi reclamaţii şi plângeri, toată lumea era mulţumită.
Ultima modificare: Vineri, 5 Februarie 2016
Martonze, utilizator
905 ul dvoastra a devenit 906 din apr 2015. Nu fac parte in nicio organizatie. Am remarcat ca doreati si dvoastra sa va plangeti de neconstitutionalitate, incitand alte doamne ca dvoastra. Va dau eu o cale deschisa deja. Doriti sa fiti constructiva sau nu? Merci
Ultima modificare: Marți, 9 Februarie 2016
gi-jane2, moderator
Stimate domn , vă cunosc opiniile şi modul de acţiune.
Vă amintesc doar că unele fete, la 14-15 ani sunt mame, iar eu, bunăoară, la această vârstă, eram suficient de matură încât să nu mă poată obliga nimeni la a petrece timp cu cine nu doream. Forţa impune rezistenţa.
Poate nu aţi observat, în postarea mea de mai sus, există două propuneri de modicare a legii.
Sau acelea nu sunt pe placul dvs.?
Cu respect.
Stimate domn, cu înverşunare nu obţineţi nimic.
Calitatea de părinte şi autoritatea părintească nu se rezumă numai la programul de vizită, care vă interesează pe Dvs. şi pe prietenii dvs. de acţiune.
După părerea mea, se impun modificări şi la alte legi, aşa cum aţi spus, de ex. legea 272/2004.
1.Enunţul "Ambii părinţi participă în mod solidar la întreţinerea copilului" trebuie să-şi găsească corespondent în realitate
3. - adică asigurarea de către stat a pensiei de întreţinere şi recuperarea de la părintele rău platnic, când are ocazia.Avem ANAF, avem Inspecţia Muncii-are cine să depisteze veniturile nedeclarate şi să le recupereze cu prima ocazie.
2.Tot la Legea 272/2004, trebuie introdus un aliniat, la capitolul privind relaţiile cu minorii:
"Dreptul obţinut de părintele care a cerut program de relaţii cu minorul pe cale judecătorească devine obligatoriu pentru el, din data de când hotărârea a devenit definitivă" Astfel, la 379 intră şi părintele cu dreptul, nu numai cel cu obligaţia :)
3. Desfiinţarea articolelor 397 şi 398 din Codul civil şi înlocuirea lui cu un articol unic, similar încredinţării din vechiul Cod Civil
4.Artcolul 912 (2) trebuie completat cu menţiunea:la consiliere, vor partcipa atât părinţii copilului, cât şi copilul, după un anume program stabili de psiholog
5.la art. 912, după alin. (3) se va reintroduce prevederea uitată din proiectul de lege: În baza raportului psihogic, instanţa de tutelă va modifica sau va păstra modalitatea de exercitarea a relaţiilor personale cu părintele nerezident
Ultima modificare: Vineri, 5 Februarie 2016
Martonze, utilizator
Vad ca pomeniti de pensie. Nu e pe subiect. De asta v-am si recomandat off topic. Ref 912/913, incercati sa sintetizati. Nu pot merge cu exemple de seara sau de dimineata. Merci
Va atrag totodata atentia ca Art 906 nu e principalul subiect, acesta putand fi criticabil sub aspectele lui intransece care se refera la orice obligatie intuitu personae. Puteti insa mentiona ca va deranjeaza ca in calupul 910-914 se face trimitere la 906.
Ultima modificare: Vineri, 5 Februarie 2016
ContSters257745, utilizator

Alte discuții în legătură

Executarea silita a minorilor CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Ma interesează sa aflu relatări de la executarea silita referitor la modul în care s-a comportat executorul,dacă a fost chemata politia, dacă părintele ... (vezi toată discuția)
Obligativitate program vizita pentru tata elisza elisza Buna ziua , situatia este urmatoarea : in hotararea judecatoreasca s-a stabilit custodia comuna si programul de vizita al tatalui doua weekend-uri pe luna . ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna custodie totala? kriss_kriss06 kriss_kriss06 buna ziua,as vrea sa stiu ce obligatiuni ii revin tatalui copilului prin acest divort cu custodie totala si cat poate face parte din viata copilului? (vezi toată discuția)