avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Executarea silita a minorilor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Executarea silita a minorilor

Ma interesează sa aflu relatări de la executarea silita referitor la modul în care s-a comportat executorul,dacă a fost chemata politia, dacă părintele creditor a atins minorul și alte aspecte de orice fel de la momentul executării silite.

Părintele debitor a venit însoțit de martori la executarea silita și ce a zis executorul dacă au fost mai multe persoane prezente în calitate de martori la executarea silita?
Tot la fel și despre părintele creditor.

Ii invit pe cei care au avut astfel de executări sa își povestească întâmplările.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:03, 7 Februarie 2016
Pai, dle avocat, luati dvoastra la mana Art 910, 911, 912, 913 si 914 si veti depista toate cazurile teoretic posibile. Deja mute din ele s-au si pus in parctica, fie in sensul executarii, fie in sensul opunerii la executare speculandu-se toate lacunele legislative.
Cu inceputul:

Tatal nu-si poate exercita dreptul la legaturi personale date de sentinta de divort sau de ordnanta executorie.
Se duce la executor. Acesta notifica mama in baza Art 910.
Din acest moment incolo, totul e posibil.
Mama raspunde, sau nu raspunde. Daca nu raspunde, executorul cere penalitati...pana raspunde....cine stie cand...se constata refuzul minorului. Proces verbal catre DGASPC care deschide actiune de consiliere. Mama se duce, sau nu se duce. Ca urmare avem raport, sau nu avem raport.

Sa mai continui?

Ce politie si ce atingeri din partea creditorului suspectati dvoastra? Procedura e clara. Ca e luuuuunga si sabotabila, e alta discutie.
Pe executor, il doare la basca. Daca ajunge sa constate refuzul minorului, si-a facut treaba.

Nu va imaginati ca vine tatal cu executor si cu jandarmi si ia copilul pe sus! Nu. Tatal ramane in nowhere, ncercand sa duca mai departe cele stabilite in procedura de executare!t

Veti constata ca exista si o legatura cu penalul dar...nu se poate aplica intrucat in aceasta procedura nu are loc o opunere la executare in care sa fie nevoie de folosirea fortei. Refuzul minorului blocheaza absolut tot si trimite catre cai cat se poate de pasnice...si ineficiente.

Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Februarie 2016
ContSters257745, utilizator
Eu deja am vazut toate posibilitatile teoretice dar ma intereseaza practic.

Ca prima faza se merge la executor sau vine executorul acasa?
Nu stiu cum fac ei in practica.

Este un aspect destul de important deoarece daca sunt 10 persoane care sa puna presiune la executor ar fi bine sa am si eu doi martori ca sa poata fi audiati in caz de necesitate.Presiune psihica nu fizica...
Eu am in vedere foarte multe scenarii in birou la executor.
Nu e greu de facut nicio executare in forta efectiva dupa parerea mea.
Legal nu se poate ( adica teoretic), dar legea...se poate sau nu respecta...

Ori dau afara pe toata lumea ori imi sunt primiti doi martori.
Eu asa vad lucrurile in prima faza.

Dar...nu stiu cum se face in concret.
Oare e nevoie sa cer evacuarea tuturor din biroul executorului sau ies ei singuri?
Trebuie sa fie copilul, mama, tatal, avocatii si executorul.Nimeni altcineva.

Pe mine ma intereseaza ambele executari.
Atat pe program de vizita, cat si pe luarea copilului de catre parintele creditor la domiciliul sau definitiv ( adica nu e vorba numai de program de vizita).

Mai nou, mamele [editat] se prevaleaza de orice se poate ca SA NU SE CONSTATE refuzul minorului. Daca urmariti logica juridica o sa vedeti ca se poate castiga chiar pana la 1 an cu aceasta strategie.
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Februarie 2016
Admin, administrator
Nu stiu cat de smecherite sunt pentru ca asa se aleg cu dosar penal.
Nu e indicat sa se ajunga la dosar penal.

Sustragerea de la executarea silita nu imi pare utila in cazul gandit de mine pentru ca probabilitatea de a se ajunge la dosar penal este cred inevitabila dar pe alte considerente si fara legatura cu executarea silita.
Adica in caz extrem ar ajunge un singur dosar penal care ar fi de neevitat pentru ca este imposibil sa fie altfel.Insa este posibil sa nu atraga raspunderea penala dupa aprecierea mea.Daca sunt 2 dosare penale e mult mai greu sa scape clientul de raspunderea penala mai ales daca finalitatea ar fi aceeasi.

Pe mine nu ma intereseaza sa castig un an ci sa castig totul.
Pai creditorul merge la executor ptr incuviintare executarii. Apoi executorul notifica mama in baza art 910, asteptand raspuns. Daca nu primeste raspuns, cere penalizari pe zi de intarziere, pana la raspuns. F posibil sa se si blocheze aici lucrurile.
Daca nu se blocheaza si mama raspunde, il cheama pe creditor, pe executor si dgaspc ca sa constate refuzul. Adica fie il cheama la adresa, fie vine ea cu copii la birou sau la dgascp.
Odata refuzul constatat, la revedere!
Fie ca e drept de vizita, fie ca e reincredintare, ajungem, in sfarsit la 913.
Pana acum nimeni nu a obligat pe nimeni la nimic.

In 913 apare onorata Instanta...care obliga copilul (dispune) la consiliere psiho. BEEEP!

Alte discuții în legătură

Închiderea dosarului de executare în cazul executării silite referitoare la minori CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Potrivit art 913 NCPC rezulta ca se închide dosarul de executare în caz de eșuare a executării silite. În cazul executării silite în vederea ... (vezi toată discuția)
Consiliere psihologica dgaspc brokenangel brokenangel Buna ziua . Va rog spuneti mi ce anume ar trebui sa contina intampinarea ce va fi depusa la termenul stabilit de instanta in vederea consilierii minorului ... (vezi toată discuția)
Procedura 912 cpc ContSters257745 ContSters257745 buna ziua! are cineva experienta in derularea procedurilor cf art 912 cpc in cazul refuzului minorului de a respecta dreptul la vizita? Mentionez ca am ... (vezi toată discuția)