avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... CONSILIERE PSIHOLOGICA DGASPC
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

CONSILIERE PSIHOLOGICA DGASPC

Buna ziua .

Va rog spuneti mi ce anume ar trebui sa contina intampinarea ce va fi depusa la termenul stabilit de instanta in vederea consilierii minorului de 7 ani care refuza sa mai mearga la tata ?

Acesta este un proces strict pentru stabilire program de consiliere sau este un proces in care trebuie restabilit un program de vizitare minor si legaturi cu acesta ( daca asa ceva este inteleg ca va trebui sa arat ce dovezi avem in motivarea refuzului minorului .. )

Va multumesc tare mult si astept cat mai repede un raspuns pentru ca saptamana viitoare trebuie sa depun intampinare ..

Weekend placut si linistit va doresc !
Ce scrie în cererea de chemare în judecată la care trebuie să scrieţi întâmpinarea? În funcţie de obiectul cauzei şi pretenţiile din acţiunea iniţială, formulaţi întâmpinarea.
Cererea este facuta in urma sesizarii DGASPC de catre EXECUTORUL care a fost delegat si a constat refuzul minorului de a merge cu tatal -

Am primit o ORDONANTA PRESIDENTIALA pentru stabilirea unui program de consiliere psihologica ( nu am inteles de ce ordonanta pentru ca daca ma chemau veneam cu cel mic la consiliere fara sa fie nevoie de ORDONANTA ..) in fine ..

Am primit citatie , sentinta de divort si ordonanta care am mai spus si in alta postare este plina de greseli ce imi ridica multe semne de intrebare dara sta este alta poveste si o sa vad cum reusesc sa ma lamuresc daca erorile au fost voit facute sau nu ..

Nu stiu daca pot incerca acum o restrangere a programului sau schimbare a lui sau acest procesc este strict pentru consiliere fara sa trebuiasca ca eu sa prezint dovezile care motiveaza refuzul celui mic ?

Multumesc !
În esenta doar durata consilierii se va stabili de instanta și penalitățile dacă am înțeles eu bine.

În întâmpinare trebuie sa răspundeți și sa va apărați argumentat după cum considerați.

Citiți ce scrie în acțiunea de sesizare a instantei și răspundeți.

Explicați ca nu vrea minorul, explicați motivele și mai ales dacă tatăl are culpa de s-a ajuns în aceasta situație.
Cuantumul penalităților sa fie cat mai redus.
Sub 100 lei pe zi nu se poate.
eu nu inteleg de ce vorbiti de penalizari ?

este musai sa primesc penalizari ??

pentru ce daca motivele care au dus la refuzul copilului de a mai merge la tata ii apartin acestuia ???

nu este normal asa ceva si sunt dispusa si hotarata sa merg pana in panzele albe .. copilul refuza sa mearga pentru ca tatal l a batut, il ameninta iar bunicii se poarta urat cu el ..

in plus neglijeanta si restul abuzurilor au dus la refuzul copilului nu altceva deci pentru ce sa platesc penalitati ? si executarea silita pentru care am platit 1250 ron a fost abuziva !!!
Dacă sesizarea este bazata pe art 913 NCPC nu acum veți fi obligata la penalități ci după consilierea psihologica.
Se încearcă mai intai consiliere psihologica dar chiar dacă tatăl este de vina tot dvs. plătiți. ..

Eu am înțeles ca sunteți nevinovata dar legea va sancționează și veți fi obligata la plata de penalități.

De aceea v-am spus sa mergeți la avocatul poporului.

Singura nu va puteți descurca sa încercați sa blocați procedura și sa se amâne eventual aplicarea de penalități.
De penalități nu puteți scăpa și nu poate nimeni conform legii în acest moment.
Ultima modificare: Vineri, 19 Februarie 2016
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Executarea silita a minorilor CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Ma interesează sa aflu relatări de la executarea silita referitor la modul în care s-a comportat executorul,dacă a fost chemata politia, dacă părintele ... (vezi toată discuția)
Închiderea dosarului de executare în cazul executării silite referitoare la minori CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Potrivit art 913 NCPC rezulta ca se închide dosarul de executare în caz de eșuare a executării silite. În cazul executării silite în vederea ... (vezi toată discuția)
Procedura 912 cpc ContSters257745 ContSters257745 buna ziua! are cineva experienta in derularea procedurilor cf art 912 cpc in cazul refuzului minorului de a respecta dreptul la vizita? Mentionez ca am ... (vezi toată discuția)