avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Procedura 912 cpc
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Procedura 912 cpc

buna ziua!
are cineva experienta in derularea procedurilor cf art 912 cpc in cazul refuzului minorului de a respecta dreptul la vizita?
Mentionez ca am trecut de faza celor 3 luni de consiliere dar mama nu s-a prezentat cu minorii la solicitarea executorului ptr a se constata daca refuzul continua si dupa consiliere.
Executorul mi-a dat procesul verbal in care este consemnat ca mama nu s-a prezentat si as dori sa stiu ce sa fac cu el in continuare. Exista o trimitere la art 910 dar acest articol pare total ..impracticabil.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters257745 , utilizator 19:57, 5 Decembrie 2013
Dacă copiii refuză în continuare executarea programului de vizită, (art.910 CPC spune că nu-i puteţi sălta fără voia lor) cereţi la DGASPC monitorizarea relaţiei parinte-copii.
Este o nouă metodă de apropiere a copiilor de părintele nerezident, un psihog participă la întâlniri, acestea pot avea loc la sediul lor şi dacă după 6 luni nu reuşiţi să vă apropiaţi copiii, se poate schimba modalitatea de exercitare a relaţiilor cu copiii.
Bănuiesc că pe dvs. vă interesează ca minorii să vă cunoască de tată, să ştie că îi iubiţi şi pot apela oricând la dvs. Dragoste cu forţa nu există, trebuie să demonstraţi că îi iubiţi.
Vă doresc succes.
Sincer...ma incanta varianta cu 1000lei/zi de intrziere. Cred ca mi i-as apropia muuuuuult mai repede..asa cum de altfel am si fost. Dupa cum am mentionat, mama nu a permis copiilor sa se pronunte in urma consilierii. Merci
Dragostea nu se vinde si nu se cumpără. În modul cel mai sincer , chiar credeţi că această utopie este în interesul copiilor?
Mie, personal, această prevedere de lege mi se pare aberantă, neconstituţională, pentru simplul motiv că o persoană cu salariul minim, mediu sau în şomaj, nu are din ce plăti asemenea sume, nici măcar limita minimă de 100 lei/zi întârziere pe de-o parte, iar o sumă incasată prin această metodă este îmbogăţire fără justă cauză.
Dacă e să judecăm drept, un părinte interesat de bani în baza acestei legi poate traumatiza psihic copilul atunci când este la el în aşa fel încât bietul copil să nu mai vrea în veci să meargă la dânsul.Si atunci celălalt să fie obligat să-i şi plătească?
Soluţia ar fi băgatul copiilor în sac de forţă şi pachetul predat beneficiarului programului din hotărâre.
faceti un Recurs in Interesul Legii.
Vă recomand încă odată monitorizarea din partea DGASPC, dacă vreţi într´adevăr o relaţie frumoasă cu copiii şi nu hărţuirea mamei. Veţi vedea că e o măsură bună şi chiar dacă acum copiii nu vor să meargă cu dvs., în curând se vor cere ei; şi ei vor să fie în rând cu ceilalţi copii, care merg de mână cu tata şi cu mama, şi ei cred că se bucură dacă vă văd la serbare sau şi ei vor să fie purtaţi pe umerii lui tata la un spectacol...

Alte discuții în legătură

Nerespectare dispozitii hotarare judecatoreasca program consiliere psihologica lonita lonita Buna ziua. Conf. Art. 912 alin 2 Cod Proc. Civ., s-a dispus de catre instanta de judecata un program de consiliere psihologica a minorului pentru o perioada ... (vezi toată discuția)
Executarea silita a minorilor CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Ma interesează sa aflu relatări de la executarea silita referitor la modul în care s-a comportat executorul,dacă a fost chemata politia, dacă părintele ... (vezi toată discuția)
Domiciliul minorului in urma divortului parintilor Calinderu Calinderu Am doi copii rezultati din casatoria cu fostul sot, un baiat si o fata.In urma procesului de stabilire a domiciliului minorilor ca urmare a divortului , prima ... (vezi toată discuția)