avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Refuzul minorului (Art 913 CPC) si..tot cortegiul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Refuzul minorului (Art 913 CPC) si..tot cortegiul 910-914 cu 906

Ca parinti necustodieni, suntem in postura de a denunta acest set de articole ca neconstitutional, via Avocatul Poporului. AP si-a exprimat deja acordul de a propune ca neconstitutional acest articol
Doua lucruri clare, pe care ma oblig sa le transmit pana pe 1 mar 2016:
- nemultumirile atat a necustodienilor cat si a custodienilor
- propuneri de inlocuire in cazul in care calupul 910-914 va fi eliminat din CPC

Va rog sa plecati de la premiza ca exista o hotarare judecatoreasca definitiva/irevocabila, care statuteaza ca minorul va locui la custodian, respectiv necustodianul beneficiaza de legaturi personale, ca drept. Totodata va invit sa aproximati (stiintific sau cu frica de Dzeu), necesitatea tatalui biologic in viata copilului.

Se pot modifica CPC, 272 si HG 49/2011, eventual art 379 CP.
deci stati asa...sa vad daca am inteles bine...nu putem obliga un copil indoctrinat de mama (cum se intampla de obicei) sa mearga un weekend cu tatal dar putem obliga tatal sa platesca pensie alimentara si daca nu plateste il bagam si la parnaie.si daca e sa fim si mai realisti Martonze in cele mai multe cazuri mamicile(ca la noi lor li se dau copiii,ati ramas la vechea mentalitate.ati spus de alte tari dar ati uitat sa precizati ca in alte tari exista custodia comuna in cele mai multe cazuri)isi folosesc proprii copii in micile lor razbunari impotriva tatalui.din pacate asta nu mai tine de lege ci de bunnul simt pe care multe nu il au.vorbim de parintele custodian da? ca si unii tati sunt ticalosi nimeni nu contesta.e o intreaga filozofie aici.ideea este ca legea e bruta si nu incurajeaza deloc dialogul si intelegerea amiabila intre parinti.ba chiar ar trebui sa o si forteze indirect asa cum e aici in suedia.e usor sa dam cu noroi in tatici(si eu ma lupt cu o nebuna care si-a bagat picioarele in ea familie cand am dat de greu si s-a dus sa fie .... in italia.merita o asemenea femeie sa fie parinte custodian? merita sa i se mai spuna mama? nu cred dar mentalitatea voastra(a poporului ma refer si nu a dvs personal)nu va permite sa vedeti lucrurile decat dintr-un singur unghi.din pacate copiii sufera si noi astia maturii punem orgoliile personale inaintea lor mintandu-ne ca ii iubim.copiii simt asta si cu toate astea ei ne iubesc neconditionat.am avea multe de invatat de la ei nu-i asa? dar cine are timp pentru asa ceva cand noroiul zace pe maidan si tre sa dam cu el in cineva ca e pacat sa se usuce
Hai să nu o luăm personal! Sunt cazuri celebre, mediatizate, în care bărbaţii taţi au luat copiii spre creştere şi îngreuneză relaţia mama-copil. Eu spun ce am văzut la televizor, deci din punctul de vedere al acuzaţiilor, toţi sunt la rfel. Greşiţi profund cu aprecierea că domiciliul copiior se stabileşte la mame, aşa a fost cândva, acum tăticii au prima şansă, şi dacă totuşi, domiciliul este la mama, aşa numitul program de relaţii cu minorul este aşa de consistent, că minorul nici nu mai ştie care e domiciliul său.
Spre deosebire de lucrurile materiale, copilul este o fiinţă cu suflet şi sentimente. Eu susţin că minorul poate fi obligat să petreacă timp cu părintele de care se teme, tot la tv am văzut cum sunt luaţi câinii vagabonzi:, un tranchilizant şi voinţa este anihilată. Deocamdată, legea spune că nimeni nu are voie să bruscheze minorul.
Trebuie vazut si scos la suprafata de ce copilul a mers 1 an sau 3 si acum nu mai merge, cand se vede acest adevar atunci nu va mai exista partea a doua
Copiii sunt faciti sa creasca cu ambii parinti impreuna sau separat, daca parintii sunt divortati separat.
Dupa mine pensia alimentara ar trebui sa fie numai in natura astfel eviti si alienarea si neefectuarea programului de relatii personale.
Nu am facut copiii sa tragrm banii de pe urma unui parinte.
Eu zic ca parintele care a influentat copilul sa mearga cu celalalt parinte, indiferent ca e mama sau tata sa fie arestat, ca sa plateasca ceea ce a facut aninde zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executarea silita a minorilor CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Ma interesează sa aflu relatări de la executarea silita referitor la modul în care s-a comportat executorul,dacă a fost chemata politia, dacă părintele ... (vezi toată discuția)
Obligativitate program vizita pentru tata elisza elisza Buna ziua , situatia este urmatoarea : in hotararea judecatoreasca s-a stabilit custodia comuna si programul de vizita al tatalui doua weekend-uri pe luna . ... (vezi toată discuția)
Refuzul tatălui de a vizita copiii minori. se schimbă ceva dacă instanța stabilește un program de vizitare? ContSters442878 ContSters442878 Buna seara. Dintr-o relatie de concubinaj de cateva luni au rezultat doi minori gemeni fetita si baiat. Momentan au 5 anisori. Din cauza certurilor si a ... (vezi toată discuția)