avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Refuzul minorului (Art 913 CPC) si..tot cortegiul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Refuzul minorului (Art 913 CPC) si..tot cortegiul 910-914 cu 906

Ca parinti necustodieni, suntem in postura de a denunta acest set de articole ca neconstitutional, via Avocatul Poporului. AP si-a exprimat deja acordul de a propune ca neconstitutional acest articol
Doua lucruri clare, pe care ma oblig sa le transmit pana pe 1 mar 2016:
- nemultumirile atat a necustodienilor cat si a custodienilor
- propuneri de inlocuire in cazul in care calupul 910-914 va fi eliminat din CPC

Va rog sa plecati de la premiza ca exista o hotarare judecatoreasca definitiva/irevocabila, care statuteaza ca minorul va locui la custodian, respectiv necustodianul beneficiaza de legaturi personale, ca drept. Totodata va invit sa aproximati (stiintific sau cu frica de Dzeu), necesitatea tatalui biologic in viata copilului.

Se pot modifica CPC, 272 si HG 49/2011, eventual art 379 CP.
Shomo, d-ta vorbeşti de parcă nu ai fi umblat prin Justiţie! Azi, aici,este curentul:"egalitate şi mai mult pentru taţi". Spun asta fiindcă în situaţii similare, o mamă este ignorată, iar un tată poate beneficia de îmbogăţire fără justă cauză din motive create de el însuşi. Suntem locul în care se fac legi la comandă, în interes personal. Este necesar să fii descendent de "foşti" ca să accezi în structurile de conducere ale unei găşti numit "partid" şi să-ţi convingi fraţii în a propune şi vota legi, fără discernământ, aşa cum este asta cu penalităţile pe zi întârziere pentru relaţiile cu minorul.
În problema complexă a interesului superior al minorului, nişte ........ au concluzionat că interesul copilului este ca părintele la care locuieşte să-l întreţină pe cel care are dreptul, nu şi obligaţia, la relaţii cu minorul! Dacă studiezi definiţia interesului superior al copilului, capacitatea de a menţine relaţia minorului cu părintele la care nu locuieşte este parte infimă din mulţimea de obligaţii părinteşti, ori azi, aici, preocuparea NU este pentru asigurarea condiţiilor materiale pentru creşterea şi educaţia minorilor, pentru asigurarea mediului familial armonios pentru minor, dimpotrivă, exact ca şi protejarea invadatorilor vis a vis de cetăţenii ţărilor pe cale de islamizare.
shomo, vezi că-l dai de gol pe prietenul cel cu amenda, fiindcă sărmanul chiar a cerut ajutor public judiciar la un proces recent şi, pe deasupra, citii pe site Just.ro că plăteşte pensie alimentară de 167 lei! Cum se numeşte un astfel de "tată"? Un nenorocit,. asta e!
Şi cum se face că DGASPC-ul a descoperit "alienarea parentală" doar acum, bănuiesc că domnul tată a făcut nenumărate reclamaţii şi copilul a mai fost evaluat şi în urmă cu ani de zile? Sau ochii celor de la DGASPC s-au deschis doar după ce domnul s-a recăsătorit?
Părerea mea este că decăderea din drepturi i se potriveşte domnului tată, pentru că şi-a ascuns veniturile, nu a contribuit la creşterea şi educaţia minorului, a hărţuit mama şi copilul. În lumea asta, există o lege a compensaţiei, aşa că satisfacţia celui care vrea să-şi nenorocească propriul copil şi pe mama acestuia se va întoarce ca un bumerang împotriva lui.
Ultima modificare: Marți, 5 Aprilie 2016
Martonze, utilizator
Eu ma simt atat de sigura pe calitatea si rolul meu de mama incat nu am nevoie nici de competitie, nici de comparatie! Nu-mi trebuie confirmarea nimanui, in afara de zambetul, reusita, sanatatea si multumirea copilului meu.
Eu n-am scris nicaieri si niciodata ca ar fi normal ca un parinte sa-l balacareasca (ca sa va citez termenul neacademic) pe celalalt, chiar si atunci cand considera ca ar avea motive. "Bre cucoana" e un gen de apelativ pe care eu nu-l intalnesc si nici nu doresc sa ma intersectez cu persoane cu un astfel de limbaj, dar presupun ca se folosete in continuarea unor fraze care au ca predicat verbul "a balacari".
Cat priveste eroismul de a muri pentru copilul tau, va propun (adresare generica nu cu referire la persoana dvs) misiuni mai simple si mult mai frecvente in viata de zi cu zi: platiti copilului dvs macar echivalentul unei mese pe zi inainte de a va numi parinte! Restul....e un script pentru filme indiene sau unul pentru minti extrem de sarace, care se lasa manipulate de povesti despre cat de mult isi iubeste X copilul, caruia nu-i plateste nici macar echivalentul unei perechi de incaltari bune.
Dovada iubirii nu sta in plangeri sau hotarari judecatoresti. Caci de ar fi asa, toti copiii acestei lumi ar fi crescut neiubiti pana la aparitia legii programului de vizitare. Insasi "mandria" de a fi castigat acel tata 45000 de lei spune foarte multe despre adevaratul interes al tatalui gata de sacrificu suprem. Mai presus de orice pare a fi ramas mirajul banului castigat de la mama, caci din propria ratare ce sa castigi. Faptul ca domnul la al carui caz faceti trimitere e un om cu un job bine platit, reprezinta doar exceptia ce confirma regula pe care eu am prezentat-o si care a produs efectul scontat, adica: "touche"! :D
Ultima modificare: Marți, 5 Aprilie 2016
proastasatului, utilizator
Stimată doamnă ps, domnul cu jobul bine plătit s-a declarat fără venituri şi are obligaţia de a plăti 167 lei pensie alimentară! S-a lăudat pe site-ul asociaţiei cât e el de deştept şi cum o lasă pe mama copilului, care are rate la casă şi la maşină fără posibilităţi de trai şi, ca urmare, va demonstra în instanţă că mama nu are cu ce-şi creşte copilul şi o lasă şi fără copil, şi fără casă! Aţi văzut ticăloşie mai mare? Dar a cerut o amendă similară şi pe legea 272 şi se pare că a obţinut, deci pentru acelaşi refuz al copilului este amendată de 2 ori! mai mult, a devenit "instructorul" altor tătici cu suflet mare, astfel, şi alte mame au fost penalizate, în mod similar! Posibil ca el să fie instructorul tatălui copilului lui brokenangel, fiindcă metoda de alienare a copilui din partea tatălui este aceeaşi.
Ştiţi ce este interesant? Că un DGASPC este în contact cu un copil ani de zile, nu-şi dă seama că acel copil e alienat şi brusc, după "decizia istorică", se luminează şi dau verdictul! De ce nu au făcut-o în urmă cu 2 ani? În urmă cu 4 ani? oare faptul că tăticul are o soţie tânără şi isteaţă a convins fetele de la DGASPC că bietul copil e grav bolnav de alienare?
Ultima modificare: Marți, 5 Aprilie 2016
Martonze, utilizator
Martonze, nu e cazul de polemici intre noi si nici nu mai avem...ce sa deconspiram dintr-o unicitate care a aparut in 3 ani de NCPC! Chestia ca, surprinzator si ptr mine care mai am cca 1 sapt sa cer neconstitutionalitatea lui 913, unicitatea aia se transforma intr-o avalansa.

Proastasatului, daca va faceti ca nu intelegeti sau nu acceptati ceea ce intelegeti din cauza vreunei exprimari mai putin academice, e problema dvoastra. De altfel si balacareala si cucoana sunt in dex. Iar adresarea cu Bre nu se face decat celui "detinator al adevarului absolut". In semn de recunoastre si respect, desigur.

Mai mult, fiind topicul meu, nimeni nu s-ar putea plange ca, indiferente de cum am discuat (public sau privat) nu am dat un ajutor dezinteresat.

Dupa cum a spus cineva, sunt mame si mame, tati si tati, jude si jude, si oameni si oameni.
Ultima modificare: Marți, 5 Aprilie 2016
ContSters257745, utilizator
De când s-a făcut vorbire prima dată despre această penalitate, am semnalat că dă ocazia unor nemernici-că altfel nu pot numi asemenea specimene- să determine ei însuşi refuzul copilului de a pleca cu ei neînsoţiţi de persoana faţă de care au ataşament asigurator şi astfel, să obţină câştig nemeritat.
Cei dinafară nu pot pricepe fenomenul, numai cei care au trecut prin asta.Eu sunt persoana care o pot înţelege pe mama aceea penalizată fiindcă mă identific cu dânsa, am exemplul propriei persoane şi exemplul tatălui copilului meu, de aceeaşi factură ca acel "tată":
-toată viaţa m-am temut de mama mea , fiindcă de mică, am simţit că nu mă iubeşte şi mă trăgea de păr, era rece cu mine şi dezinteresată de mine, în schimb, tatăl meu era totul pentru ine. Dacă s-ar fi pus problema cu cine să rămân sau să petrec timp, cu siguranţă îl alegeam pe tata şi o refuzam pe mama.
-tatăl copilului meu are exact profilul îmbogăţitului fără justă cauză.

Alte discuții în legătură

Executarea silita a minorilor CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Ma interesează sa aflu relatări de la executarea silita referitor la modul în care s-a comportat executorul,dacă a fost chemata politia, dacă părintele ... (vezi toată discuția)
Obligativitate program vizita pentru tata elisza elisza Buna ziua , situatia este urmatoarea : in hotararea judecatoreasca s-a stabilit custodia comuna si programul de vizita al tatalui doua weekend-uri pe luna . ... (vezi toată discuția)
Refuzul tatălui de a vizita copiii minori. se schimbă ceva dacă instanța stabilește un program de vizitare? ContSters442878 ContSters442878 Buna seara. Dintr-o relatie de concubinaj de cateva luni au rezultat doi minori gemeni fetita si baiat. Momentan au 5 anisori. Din cauza certurilor si a ... (vezi toată discuția)