avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 301 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Refuzul minorului (Art 913 CPC) si..tot cortegiul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Refuzul minorului (Art 913 CPC) si..tot cortegiul 910-914 cu 906

Ca parinti necustodieni, suntem in postura de a denunta acest set de articole ca neconstitutional, via Avocatul Poporului. AP si-a exprimat deja acordul de a propune ca neconstitutional acest articol
Doua lucruri clare, pe care ma oblig sa le transmit pana pe 1 mar 2016:
- nemultumirile atat a necustodienilor cat si a custodienilor
- propuneri de inlocuire in cazul in care calupul 910-914 va fi eliminat din CPC

Va rog sa plecati de la premiza ca exista o hotarare judecatoreasca definitiva/irevocabila, care statuteaza ca minorul va locui la custodian, respectiv necustodianul beneficiaza de legaturi personale, ca drept. Totodata va invit sa aproximati (stiintific sau cu frica de Dzeu), necesitatea tatalui biologic in viata copilului.

Se pot modifica CPC, 272 si HG 49/2011, eventual art 379 CP.
Domnule Shomo m ati facut sa zambesc .. Si asta poate fi un lucru bun tinand cont ca in ultima vreme nu imi prea permit luxul de a rade cu pofta, de a ma bucura de viata ...

La ce Dumnezeu va referiti cand spuneti dvs. sa fac pace cu Dumnezeul meu ???

Cumva stimabiliul "tata" este Dumnezeu mai nou ?!

Imi cer scuze daca cumva am inteles gresit insa nu mi se pare ca nu ati inteles pe deplin situatia in care ma aflu eu si un copil care de la varsta de 3 ani traieste intr un continuu scandal, stres, batjocura , abuz emotional si psihic !

Nu eu nu sunt Dumnezeu sper insa ca acel Dumnezeu in care credem cu totii va face intr-o zi dreptate si stimabilul "tata" nu a avut dreptate cand a spus " pana la Dumnezeul tau te mananca sfintii !" eu sunt doar o mama care vrea binele copilului ei, care isi iubeste copilul si il pune mai presus de fiinta ei si m ar bucura tare mult sa pot gasi aceleasi sentimente si griji din partea tatalui care acum ameninta ca daca nu a reusit sa imi ia casa la partaj o va lua executandu mi veniturile si apoi casa constiind fiind de felul in care s a purtat cu copilul facandu l sa nu isi mai doreasca sa ramana in compania lui sau sa aiba vreo legatura cu acesta .

Haideti sa lasam mistourile si sarcasmul sa vedem ce anume putem face sa ajungem ca noi astia parintii divortati sa ne putem intelege civilizat daca tot copiem legile am putea copia macar 1% din comportamentul celor divortati din tarile civilizate ...

Multumesc !

Cu consideratie ...
Nu era niciun mishto dar imi pare bine ca ati ras, totusi. In niciun caz nu l-am banuit pe tata ca ar fi acel Dumnezeu. Aveti o consiliere de urmat si apoi, pesemne, un proces de penalizari de sustinut. Din pacate, pe lumea asta, nu intodeauna dreptatea va asigura si dreptul. Vad ca sunteti inca inversunata. Ceea ce nu e bine.
Doamna daca copilul nu vrea si nu vrea, asta e! Cand ai autoritate parinteasca COMUNA, nu se poate ca responsabilitatea sa apartina unuia singur. Nu vrea copilul sa plece, dupa toate eforturile depuse, nu plaeaca. Nu-l poate obliga nimeni. Nu cred ca sa-l amagiti pe copil ar fi o idee buna, mai ales ca ati incercat in toate felurile pana acum. Pe amagire, minciuna etc nu se poate construi nimic. Tatal va trebui sa ia nota ca copilul nu vrea. Daca nu se paote si nu se poate, ce sa facem? Trebuie sa acceptam realitatea.
Da, broken, cum zice proastasatului, va trebui sa acceptati realitatea, in orice forma se va configura aceasta. De preferinta , cu zambetul pe buze, ca sa nu faceti noduli pe tiroida.
La fel daca intr-o zi copilul nu mai vrea sa poarte haine, aste e, acceptam realitatea si copilul va umbla dezbracat. Daca un copil nu vrea sa-si ia tratamentul asta e, acceptam realitatea ca un copil de cativa anisori refuza tratamentul. Daca copilul vrea sa se mute cu prietenul cel mai bun de la scoala asta e, acceptam realitatea, ii facem bagajul si il mutam. Exemplele sunt voit exagerate.
Am mai spus si o mai spun inca o data: un copil nu isi refuza parintele (exceptia cazului copiilor abuzati cum cred ca este cazul copilului doamnei brokenangel), este ceva nenatural. Cand o face insa, fie asa este invatat, fie daca nu, in mod evident parintii (ambii in multe cazuri) inca nu au depus suficiente eforturi vederea dezvoltarii relatiei copil si parinte nerezident.

Alte discuții în legătură

Executarea silita a minorilor CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Ma interesează sa aflu relatări de la executarea silita referitor la modul în care s-a comportat executorul,dacă a fost chemata politia, dacă părintele ... (vezi toată discuția)
Obligativitate program vizita pentru tata elisza elisza Buna ziua , situatia este urmatoarea : in hotararea judecatoreasca s-a stabilit custodia comuna si programul de vizita al tatalui doua weekend-uri pe luna . ... (vezi toată discuția)
Refuzul tatălui de a vizita copiii minori. se schimbă ceva dacă instanța stabilește un program de vizitare? ContSters442878 ContSters442878 Buna seara. Dintr-o relatie de concubinaj de cateva luni au rezultat doi minori gemeni fetita si baiat. Momentan au 5 anisori. Din cauza certurilor si a ... (vezi toată discuția)