avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Obligativitate program vizita pentru tata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Obligativitate program vizita pentru tata

Buna ziua , situatia este urmatoarea : in hotararea judecatoreasca s-a stabilit custodia comuna si programul de vizita al tatalui doua weekend-uri pe luna . Din luna noiembrie nu a mai venit la copil , nu suna sa se intereseze de el , spune chiar ca vrea sa renunte la custodie ca sa nu mai plateasca pensia alimentara . Cum il pot obliga sa respecte programul de vizita ? ( doresc acest lucru pentru copil , el tanjind foarte mult dupa tata ) .
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 11:32, 3 Aprilie 2014
~ Conținut șters la cerere ~
Buna ziua. Chiar daca nu mai exercita autoritate parinteasca tot are obligatia de a plati intretinere. De renuntat la custodie, nu poate sa renunte ca asa vrea el pentru ca este vorba de dreptul copilului. Din pacate legea il poate obliga sa-si indeplineasca obligatiile, dar nu-l poate obliga sa-si indeplineasca drepturile. Ramane la latitudinea lui sa-si exercite drepturile fata de copil. Va inteleg situatia si este regretabil ce i se intampla copilului. Poate daca vorbiti cu tatal si ii explicati suferinta si durerea ce i-o provoaca copilului aveti o sansa ca acesta sa inteleaga. Care este motivul lui pentru "fuga" din viata copilului?
Nu se poate sa scape de pensie.
Nu poate fi obligat in mod normal dar daca ati dori sa fie obligat sa vada copilul ar trebui deschis proces.
Nu există lege pentru a obliga o persoană să beneficieze de un drept.
Dacă legea privind minorii ar stipula obligativitatea respectării programului de relaţii cu minorii cerut de către unul din părinţi şi penalităţi pentru nerespectarea acestuia, aţi putea cere prin instanţă obligarea tatălui la respectarea programului de vizită.
Acum, numai dvs. aveţi obligaţia de a reţine copilul la domiciliu în zilele de vizită, poate domnul îşi aduce aminte că are un copil şi dacă tocmai atunci nu e copilul acasă, el poate cere sancţionarea dvs. pentru nerespectarea unei hotărâri judecătoreşti.
Este si un drept dar si o obligatie corelativa fata de copil.
Principala problema nu este aceea cu drepturile si obligatiile ci cu executarea silta...daca nu va respecta hotararea instantei.
Deci, nu este imposibil de obtinut o astfel de hotarare dar este foarte complicat mai ales ca instantele de dreptul familiei nu prea au deloc exercitiul cu drepturile in procesele lor.
Ati cam vazut cum se judeca...iar eu am vazut cum se motiveaza...de instante...

Alte discuții în legătură

Program vizita minor MYK272est MYK272est Buna ziua! In data de 22. 06. 2016 am primit sentinta divortului prin care s-a stabilit si custodie comuna asupra minorului rezultat din casatorie in varsta de ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna annepetronela annepetronela Buna ziua! V-asi ruga sa imi spuneti ce inseamna custodia comuna si ce drepturi are tatal asupra minorilor, acestia fiind incredintati mamei cu domiciliul ... (vezi toată discuția)
Plata partiala a pensiei de intretinere si solicitare program vizita complex! celentana26 celentana26 Buna! Speta e in felul urmator: Tatal obligat printro hotarare judecatoreasca definitiva, sa plateasca o pensie de intretinere minor. Pe langa faptul ca o ... (vezi toată discuția)