avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Obligativitate program vizita pentru tata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Obligativitate program vizita pentru tata

Buna ziua , situatia este urmatoarea : in hotararea judecatoreasca s-a stabilit custodia comuna si programul de vizita al tatalui doua weekend-uri pe luna . Din luna noiembrie nu a mai venit la copil , nu suna sa se intereseze de el , spune chiar ca vrea sa renunte la custodie ca sa nu mai plateasca pensia alimentara . Cum il pot obliga sa respecte programul de vizita ? ( doresc acest lucru pentru copil , el tanjind foarte mult dupa tata ) .
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 11:32, 3 Aprilie 2014
Nu se poate urmări averea părintelui în vederea măririi cuantumului pensiei alimentare, pensia alimentară se stabileşte în funcţie de venitul oficial al respectivului.
Dacă nu-şi execută obligaţiile,este posibil ca, prin executare silită, să seajungă şi la recuperarea restanţelor prin valorificarea bunurilor proprietate, dar numai în limita datoriei .

Singura soluţie pe care o are părintele rezident în vederea asigurării dreptului copilului de a avea 2 părinţi biologici este de a-l ruga frumos pe părintele nerezident să facă bine să-şi viziteze copilul. Atât.
Statul are obligaţia de a asigura dreptul părintelui nerezident de acces la copilul său biologic. ªi nu ne putem plânge că nu o face, aproape standard: weekend-uri, vacanţe acordate prin hotărâri judecătoreşti, inspectori de protecţia copilului la orice reclamaţie a nerezidentului, consiliere psihologică acordată părintelui rezident şi minorului, Poliţie gata să fie martor la refuzul copilului de a pleca cu un cvasinecunoscut, servicii de monitorizare a relaţiilor părinte nerezident-minor, etc. Statul nu poate fi acuzat că nu acordă drepturi părintelui nerezident, în numele interesului major al minorului.
Singurul lucru care este uiat în toate astea este...interesul major al copilului, aşa cum a fost vag schiţat într-o şedinţă a magistraţilor: continuitate, ataşament minor faţă de părinte, istoricul relaţiilor dintre cei doi, etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program vizita minor MYK272est MYK272est Buna ziua! In data de 22. 06. 2016 am primit sentinta divortului prin care s-a stabilit si custodie comuna asupra minorului rezultat din casatorie in varsta de ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna annepetronela annepetronela Buna ziua! V-asi ruga sa imi spuneti ce inseamna custodia comuna si ce drepturi are tatal asupra minorilor, acestia fiind incredintati mamei cu domiciliul ... (vezi toată discuția)
Plata partiala a pensiei de intretinere si solicitare program vizita complex! celentana26 celentana26 Buna! Speta e in felul urmator: Tatal obligat printro hotarare judecatoreasca definitiva, sa plateasca o pensie de intretinere minor. Pe langa faptul ca o ... (vezi toată discuția)