avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Plata partiala a pensiei de intretinere si solicitare ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Plata partiala a pensiei de intretinere si solicitare program vizita complex!

Buna!
Speta e in felul urmator: Tatal obligat printro hotarare judecatoreasca definitiva, sa plateasca o pensie de intretinere minor. Pe langa faptul ca o achita luna de luna doar partial, tot el introduce actiune pentru micsorarea pensiei de intretinere si modificare program de vizita solicitand un program mai complex in comparatie cu cel deja stabilit prin aceeasi hotarare si respectat de catre mama, desi tatal nu a respectat hotararea in privinta pensiei alim, platind doar partial acea pensie acumuland o datorie considerabila iar acum vine si cere si program de vizita mai complex.
Ulterior deschiderii actiunii de modificare pensie alim de catre tata, mama face o plangere penala pt abandon de familie, dovedind reaua credinta a tatalui.
Urmeaza primul termen in care mama ar trebui sa solicite instantei o adresa la Parchet pentru a vedea solutionarea dosarului penal de abandon sau cum ar trebui sa procedeze mama in acest sens?
Astept opinii avizate, multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 22 Ianuarie 2016
celentana26, utilizator
In cadrul probei cu inscrisuri, fie efectuati dvs aceasta adresa catre parchet, fie solicitati acest demers instantei, indicand numarul de dosar.

De analizat si daca s-ar impune suspendarea cauzei dvs pana la solutionarea dosarului penal, desi legatura intre cauze nu este neaparat foarte stransa.
In baza carui articol pot cere suspendarea cauzei civile pana la solutionarea dosarului penal, deoarece e vb de plata partiala a aceleiasi pensii de intretinere.
Mentionez ca mama e de acord cu diminuarea pensiei de intretinere, insa, doar dupa ce se pune in executare hotararea data in iunie 2015, deoarece exista autoritate de lucru judecat pentru acest capat de cerere.
Tatal a introdus in sept 2015 o alta actiune de micsoare a pensiei de intretinere desi el nu si-a achitat nici macar pe jumatate cuantumul pensiei stabilit printro hot definitiva.
Ultima modificare: Vineri, 22 Ianuarie 2016
celentana26, utilizator
care este valoarea pensiei?
cat trebuia sa plateasca tatal si cat doreste sa plateasca mai nou?
1. nu exista nici o legatura intre programul de vizita si cuantumul pensiei de intretinere - adica poate cere program de relatii mai complex desi nu plateste pensia de intretinere in totalitate (exista cazuri in care e mai avantajos pentru copil, parintele care solicita program mai compex neputand contribui cu bani, dar putand contribui in natura,)
2. cererea de micsorare actuala nu modifica hotararea anterioara decat de la data introducerii ei, deci puteti executa pensia anterioara asa cum e ea
3. plangerea pentru abandon nu stiu cat va ajuta (depinde cat e rea credinta), v-ar fi ajutat sa treceti la executarea hotararii anterioare
Nu stiu daca are sau vreo relevanta cuantumul sumei datorate de tata. Cert e ca el in perioada cat a avut servici (adica timp de 2 ani de zile el nu a achitat nici macar 1 leu pt minor si nici nu s-a interesat de el printrun telefon macar).
Reaua credinta am demonstrat-o in plangerea penela cu dovezi scrise ale unor venituri ale tatalui.
Pentru viitor cel mai probabil i se va micsora cuantumul pensiei de intretinere, insa in privinta asta se va da o alta hotarare in urma administrarii probatoriului.
Intrebarea este daca mama poate cere in instanta la primul teremen executarea hotararii deja date in privinta pensiei de intretinere?
Ultima modificare: Vineri, 22 Ianuarie 2016
celentana26, utilizator

Alte discuții în legătură

Obligativitate program vizita pentru tata elisza elisza Buna ziua , situatia este urmatoarea : in hotararea judecatoreasca s-a stabilit custodia comuna si programul de vizita al tatalui doua weekend-uri pe luna . ... (vezi toată discuția)
Program de vizita nerespectat de parintele nerezident guest3333 guest3333 Exista posibilitatea de sanctiune dpdpv legal a parintelui nerezident care nu isi respecta programul de vizita? De ex. parintele nerezident are de sambata de ... (vezi toată discuția)
Are sau n-are drept de vizita??? anna_mama_singura anna_mama_singura sunt in proces cu tatal fetitei mele,care are 3 ani...si in urma ultimei infatisari doamna judecatoare ne-a zis ca daca noi ne intelegem in privinta ... (vezi toată discuția)