avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Refuzul minorului (Art 913 CPC) si..tot cortegiul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Refuzul minorului (Art 913 CPC) si..tot cortegiul 910-914 cu 906

Ca parinti necustodieni, suntem in postura de a denunta acest set de articole ca neconstitutional, via Avocatul Poporului. AP si-a exprimat deja acordul de a propune ca neconstitutional acest articol
Doua lucruri clare, pe care ma oblig sa le transmit pana pe 1 mar 2016:
- nemultumirile atat a necustodienilor cat si a custodienilor
- propuneri de inlocuire in cazul in care calupul 910-914 va fi eliminat din CPC

Va rog sa plecati de la premiza ca exista o hotarare judecatoreasca definitiva/irevocabila, care statuteaza ca minorul va locui la custodian, respectiv necustodianul beneficiaza de legaturi personale, ca drept. Totodata va invit sa aproximati (stiintific sau cu frica de Dzeu), necesitatea tatalui biologic in viata copilului.

Se pot modifica CPC, 272 si HG 49/2011, eventual art 379 CP.
[ link extern ]

Ma rog, e cumva vba de doamna care naste sambata?
Ce aţi postat a fost prin 2012 - 2013. Linkul postat de mine e din 8 martie a.c., deci proaspăt. De remarcat cap. II art. (3) , cerinţele pentru candidaţii la postul suprem : nu vi se pare că are un croi mai special, potrivit unui anume candidat? Şi e de remarcat că în atribuţiunile propuse, apare colaborarea cu ONG-urile. Despre care ONG o fi vorba :hm:
E vorba despre reinvierea macovismului.
shomo a scris:

Stimata Krysy, iar ma certati pe mine cand spun ca ar trebui sa existe ceea ce nu exista. AR TREBUI CA LEGEA SA FIE MODIFICATA IN SENSUL IN CARE DACA UN TATA, OBTINAND UN DREPT PREZUMAT A FI RESPECTAT, NU SI-L VALORIFICA, SA FIE DECAZUT DIN ACEL DREPT!
E ok?


Este foarte ok, dar de ce nu faceti ceva in acest sens? De ce prin toate proiectele de lege nu propuneti si asa ceva? De ce mareata Asociatie nu introduce si asta in proiectul pe care il are?
shomo a scris:

Avocatul Copilului nu e altceva decat unul din adjunctii Avocatului Poporului. Trebuia facut demult, mai precis de peste 10ani.
Apoi este evident ca trebuie minim 200 psihologi judiciari, raspanditi in toata tara.
Chestia cu ajutorul public cerut de evazionist, nu tine, dat fiind ca aceasta consiliere este OBLIGATORIE si ceruta de catre DGASPC. Normal ar fi ca niciunul din parinti sa nu fie obligat la plata.


Dupa parerea mea este inutila instituția avocatului copilului.
Nu are cu ce sa ajute.

Nici nu cred ca se va face asa ceva și sa se mai dea și bani publici...

Alte discuții în legătură

Executarea silita a minorilor CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Ma interesează sa aflu relatări de la executarea silita referitor la modul în care s-a comportat executorul,dacă a fost chemata politia, dacă părintele ... (vezi toată discuția)
Obligativitate program vizita pentru tata elisza elisza Buna ziua , situatia este urmatoarea : in hotararea judecatoreasca s-a stabilit custodia comuna si programul de vizita al tatalui doua weekend-uri pe luna . ... (vezi toată discuția)
Refuzul tatălui de a vizita copiii minori. se schimbă ceva dacă instanța stabilește un program de vizitare? ContSters442878 ContSters442878 Buna seara. Dintr-o relatie de concubinaj de cateva luni au rezultat doi minori gemeni fetita si baiat. Momentan au 5 anisori. Din cauza certurilor si a ... (vezi toată discuția)